Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Nov
1
to Nov 2

14. aluenäyttely Open Call

Keski-Suomen valokuvataiteen 14. aluenäyttely järjestetään 14.11.–8.12. 2019

Näyttelyyn etsitään teos kokonaisuuksia, jotka rakentuvat vähintään kolmesta kuvasta. Yksi kuvaaja voi ehdottaa useampiakin sarjoja. Ehdotettavan sarjan toivotaan tuovan esiin kuvaajan ilmaisua voimakkaimmillaan ja se voi rakentua useiden ajanjaksojen kuvista. Näyttelyn aihe/teema on avoin.

 Haku on avoin kaikille Keski-Suomen alueella toimiville tekijöille. Ehdotettavan teoskokonaisuuden tulee koostua joko valokuvista, tai valokuvaan pohjautuvista teoksista.

 Teosehdotukset tulee toimittaa PDF-tiedostona sähköpostilla osoitteeseen info@luovake.fi. Ehdotuksesta tulee selvitä sarjan ja mahdollisesti teosten nimi, tekniikka, valmistumisvuosi, niiden koko sekä kuvaajan yhteystiedot. Ehdotukset tulee olla perillä 1.11.2019.

 Näyttelyyn valitut teokset tulee toimittaa jurytyksen jälkeen ripustusvalmiina Galleria Ratamolle su 10.11.2019 klo 18 mennessä. Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 13.11. klo 17-19.

 Ehdotuksen jättäviä pyydetään huomioimaan teossarjaa rakentaessaan näyttelytilan koko. Näyttelyn järjestäjällä on oikeus pienentää teossarjaa, mikäli katsoo sen näyttelykokonaisuuden kannalta tarpeelliseksi. Näyttelyn juryttää Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja ja kuraattori Alla Räisänen.

View Event →

Sep
19
to Oct 13

30 VUOTTA VALOKUVAN HAARUKOINTIA

Luovan valokuvauksen keskus täyttää 30 vuotta

Luovan valokuvauksen keskuksen Juhlaviikot täyttävät koko alkusyksyn elokuusta lokakuuhun työpajoineen, keskusteluineen ja ammattilaisohjelmineen. 30-vuotisjuhlinnan näyttävin ponnistus on juhlanäyttely, joka on auki 19.9.-13.10. Galleria Ratamossa. 

”Juhlanäyttelyyn pyydettiin teoksia kaikilta niiltä, jotka ovat näiden vuosien aikana istuneet Luovan valokuvauksen keskuksen hallituksessa, ja joiden yhteystiedot olivat saatavilla. Tuloksena onkin äärimmäisen monipuolinen kattaus valokuvataidetta ajalta ennen valokuvakeskusta aivan viime vuoteen saakka”, kertoo Luovakkeen nykyinen puheenjohtaja Mikko Auerniitty. 

Näyttelyn avajaiset järjestetään keskiviikkona 18.9. klo 17 Galleria Ratamossa. Näyttelyn avaa läänintaiteilija Marko Hämäläinen ja avajaisissa esiintyy Kulissi Goes A Cappella. Juhlaviikkojen muu ohjelma löytyy osoitteesta www.luovake.fi/ajankohtaista.

Luovan valokuvauksen keskus on osa valtakunnallisesti rahoitettua valokuvakeskusten verkostoa. Juhlanäyttelyn taiteilijoita ovat:
Tiina Ekosaari, Harri Heinonen, Mikko Hietaharju, Maija Holma, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Marko Hämäläinen, Jussi Jäppinen, Jaana Kautto, Petteri Kivimäki, Kapa, Raimo Kosonen, Päivi Karjalainen, Ilkka Keskinen, Salla Keskinen, Tomi Knuutila, Miiu Esantytär, Kimmo Lehtonen, Emma Lappalainen, Pekka Helin, Jyrki Markkanen, Antti Makkonen, Piippa Mutikainen, Simo Peteri, Riitta Piltonen, Matti Salmi, Pekka Suomäki, Rune Snellman, Janne Tuominen, Esko Varesvuo, Mikko Auerniitty, Nina Huisman, Veikko Havimo, Jaakko Manninen, Niina Vehmaa, Juho Jäppinen, Joonas Ahtikallio, Anssi Ruuska, Emmi Minkkinen ja Esa Ylijääskö.

View Event →
Jul
25
to Aug 18

HANNA RÅST: AFTERMATH 25.7.–18.8.2019

66096191_2422622177799126_1360870403601334272_n.jpg

Hanna Råstin Aftermath näyttely käsittelee historioiden, muistojen ja narratiivin hajoamista valokuvallisen materiaalin kautta. Näyttelyn nimi itsessään viittaa jälkiseurauksiin, jossa kuvaa manipuloidaan ja irroitetaan alkuperäisestä kontekstistaan. Kuvat ovat itse otettuja, perhealbumikuvastoa ja löydettyjä valokuvia. Moneen kertaan kierrätettyinä ne sulautuvat lopulta yhteen kadottaen alkuperänsä.
Historiat ja muistot, jotka liittyvät näihin kuviin, muokkautuvat uusiksi ja alkavat kertoa vaihtoehtoista tarinaa. Tämä muuttaa myös käsitystämme tekijän merkityksestä.

View Event →
Jun
26
to Jul 21

EMMI MINKKINEN: Juurilta versoo, NIINA VEHMAA: Silkohapset, 27.6.-21.7.2019

image001.jpg
image002.jpg

Emmi Minkkinen: Juurilta versoo

Juurilta versoo -valokuvanäyttely on valokuvaaja Emmi Minkkisen näkemys lapsuudesta, kasvamisesta ja sen vaikeudesta. Näyttelyn tunnelma kumpuaa lasten unista, Emmin omasta lapsuudesta sekä Emmin lasten kasvuvaiheiden seuraamisesta. Aiheeksi tarkentui mielen myllerrykset ja varttumisen ristiriidat. Osa teoksista ilmentää lapsen omia kasvukipuja ja toisaalta itsenäistymisen tarvetta. Toinen näkökulma on taas äidin henkinen haaste, että on osattava myös antaa lapsen irtautua. Oman lapsen sairastuminen näyttelyn työstön aikana vaikutti myös ilmaisuun ja herätti uudenlaisia pelkoja jotka näkyvät kuvissa.

Näyttelyn ohessa kuuluu ambient-artisti Henri Tupamäen ääniteos, joka on Henrin tulkinta Juurilta versoo näyttelyn kuvista. Teoksesta löytyy aitoja ääniä valokuvateoksissa esiintyvien lasten arjesta.

Emmi Minkkinen on Konginkankaalta kotoisin oleva, jyväskyläläistynyt valokuvaaja. Hän suoritti Valokuvaajan ammattitutkinnon 2017 ja on tämän jälkeen toiminut yksityisyrittäjänä valokuvausalalla tehden asiakastöiden ohella omia taiteellisia projektejaan.

 

Niina Vehmaa: Silkohapset

"Keksittiin kuningasasuja. Pietarin äiti käski kuvittelemaan millainen kuningas olisit. Pietari keksi sen leikin, kun sillä oli sairaan monta pehmorottaa! Se ajatteli, että omistaa koko metsän ja nappaa kaikki sinne tulevat. Se ajatteli, että meidän pihan lapset voittaa Alinan pihan lapset, koska meitä oli jotakin kymmenentoista ja niitä vähempi.

Sen ja Reinon äiti on hassu. Kerran kun muut aikuiset ei ollu kotona, se sano että leikkimökin katolla saa ja pitää kiivetä, ottaa kopin jos tipahdan. Ja kerran se sano jos haluatte lapset omenaa menkää naapurin pihasta puusta nappamaan! Kiivetä ja napata, ottaa sitten taas kopin jos tipahdan"

Toivon Kuninkaiden ja Kotimäki-sarjan olevan arvokas ja ikuinen muisto parhaasta mahdollisesta ja turvallisesta lapsuudesta. Otan sitten kopin jos tipahdat.  

-Niina Vehmaa

View Event →
Apr
5
to Apr 28

CAJ BREMER: Unimaailmani

UniIMG_8837.JPG

Caj Bremer, Unimaailmani

Luovan valokuvauksen keskuksen järjestämässä näyttelyssä Galleria Ratamossa on esillä akateemikko Caj Bremerin (s. 1929) uutta tuotantoa. Hän kuvaa edelleen vuonna 2015 aloittamaansa, tällä hetkellä noin kolmenkymmenen teoksen laajuista ”Unimaailmani”-sarjaa.

 – Idea näihin unimaailmakuviin syntyi, kun oli osittainen auringonpimennys vuonna 2015. Oli kiire kuvata pimennys. Ja keksittävä miten. Löysin ratkaisun ja tulosta katsellessani päätin jatkaa samalla tavalla.  Näin ”Unimaailmani” sai alkunsa. Oikeat uneni ovat merkillisiä ja tämän vuoksi nimesin sarjan näin. Teoksia voisi myös kutsua valografiikaksi, koska valonlähde jokaisessa kuvassa on aurinko eri muodossaan. Haluisin tällä tavalla kunnioittaa aurinkoa, joka on syypää tähän projektiin. Kuvat ovat otettu omassa ympäristössäni täällä Sipoon saaristossa ja ne on kuvattu puhtaalla valokuvausmenetelmällä, niitä ei ole ei fotoshopattu eikä manipuloitu. Miten ja kuinka ne ovat syntyneet, on ainoastaan omassa tiedossani. Kuvat on printattu ohkaiselle japanilaiselle Kozo-paperille ja pingotettu kosteina kehykseen. Kehyksissä ei ole lasia, koska haluan näyttää paperin hienon struktuurin. Tätä ohutta tulostuspaperia ei enää valmisteta Japanissa ja sen takia kuvat ovat muuttuneet uniikeiksi

Yhteisavajaiset to 4.4.2019
klo 17–19 Jyväskylän taidemuseo
klo 18–20 Galleria Ratamo

Yhteistyössä Jyväskylän Taidemuseon kanssa

Caj Bremer, Valokuvia 1950–1960 luvuilta
5.4.–9.6.2019  Jyväskylän taidemuseon Galleria

View Event →
Mar
7
to Mar 31

KATI LEINONEN: Äimärautio

Aftermood selfportrait2.jpg

Näyttelyn avajaiset ke 6.3. klo 17-19, tervetuloa

 Äimärautio on yhteisö, jonka ihmisiä yhdistää valtava intohimo ja totaalinen sitoutuminen hevosiin – heille hevoset ovat elämäntapa.

 Kati Leinosen Oulun Äimärautioilla kuvatun näyttelyn keskiössä on ihmisen ja hevosen välinen suhde. Leinonen tarkastelee teoksissaan nykypäivän hevoskulttuuria ja pohtii omaa kiintymystään hevosiin. Näyttelyn teokset kertovat suurelle yleisölle näkymättömistä arkisista kohtaamisista talleilla ja niiden ympäristössä.

Leinoselle muotokuva on paikka toisen kohtaamiselle. Se pitää sisällään katsomisen ja katsotuksi tulemisen rituaalit. Filmille tallentuu detaljeja, jotka jäävät paljaalla silmällä huomioimatta ja jotka nousevat esiin jälkeenpäin tarkasteltuna. Näyttelyn muotokuvat kertovat hevosharrastajien laajasta kirjosta. Niistä välittyy tallimaailman ilmapiiri ja elämäntapa. Detaljikuvat puolestaan kertovat nykypäivän hevoskulttuurista, johon liittyy kiintymys ja huolenpito, mutta toisaalta myös eläimen inhimillistäminen. Äimäraution miljöö toimii näyttämönä, joka sitoo kuvat yhdeksi kokonaisuudeksi.

 Kati Leinonen (s.1974) on Oulussa asuva valokuvataiteilija. Hän on opiskellut valokuvausta London College of Printingissä ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.

 www.katileinonen.com

View Event →
Dec
12
to Jan 6

4XJKL -valokuvanäyttely

image002.jpg

Tommi Anttonen, Petri Blomqvist, Hanna-Kaisa Hämäläinen & Mikko Vähäniitty

12.12.2018-6.1.2019 

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä

 Avajaiset ti 11.12. klo 17, tervetuloa

4XJKL -näyttely kokoaa yhteen neljän Jyväskylässä työskentelevän kuvajournalistin valokuvia. Galleria Ratamon yhteisnäyttelyssä on esillä Tommi Anttosen, Petri Blomqvistin, Hanna-Kaisa Hämäläisen ja Mikko Vähäniityn tulkintoja Jyväskylästä ja muualta Keski-Suomesta. Jokainen näyttelyn kuvaajista työskentelee vapaana kuvajournalistina lukuisille eri valtakunnallisille ja kansainvälisille medioille. 

Ainutlaatuinen näyttely esittelee kuvia yhteiskunnan eri laidoilta, urheilusta politiikkaan, henkilökuvista reportaaseihin ja uutiskuvista kuvituskuviin.  Kuvat ovat pääasiassa tehty tilaustöinä eri medioille tai ne ovat kuvaajien omista dokumentaarisista projekteista.  

Kuvajournalisti tallentaa historiaamme sekunnin sadasosan tarkkuudella. Visuaalisessa journalismissa kuva voi häiritä, ärsyttää, kiehtoa ja välillä se myös viihdyttää ja lempeästi naurattaa. Kuvajournalismi on joskus kuin kivi kengässä, joka vähän härnää ja muistuttaa, että katso, maailma on tällainenkin.

Kuvaajat julkaisevat näyttelykataloginaan tabloid-kokoisen lehden, jota jaetaan pääasiassa Galleria Ratamossa.

 −−−−−−−−−−−−

Jyväskyläläinen Petri Blomqvist (s.1970) on valmistunut valokuvaajaksi Lahden Muotoiluinstituutista (AMK). Hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja saanut tunnustusta muun muassa Kuvajournalismi-kilpailuissa. Vapaana kuvaajana hän aloitti 1997 Helsingissä asiakkainaan eturivin aikakausi- ja sanomalehdet, sekä erilaiset viestintä- ja mainostoimistot. Vuonna 2007 Blomqvist muutti synnyinkaupunkiinsa Jyväskylään missä jatkaa intohimoisesti freelancer-valokuvaajana.

Tommi Anttonen (s.1975) on jyväskyläläinen vapaa valokuvaaja. Kuvajournalismia hän opiskeli Lahden Muotoiluinstituutin (AMK) Kuvajournalismin erikoistumisopinnoissa. Anttonen on työskennellyt vuodesta 1996 alkaen keskeisille sanoma- ja aikakauslehdille sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi Anttonen on kuvittanut lukuisia palkittuja ruokakirjoja.

Mikko Vähäniitty (s. 1980) on freelance-valokuvaaja Jyväskylästä. Kymmenen vuoden ajan päätoimisesti valokuvaajana toiminut Mikko on erikoistunut kuvajournalismiin, erityisesti kuvareportaaseihin ja miljööpotretteihin. Hänen kuvaamiaan reportaaseja on palkittu alan kilpailuissa, esimerkiksi "Rehobot"-sarja valittiin vuoden 2015 kuvareportaasiksi Suomessa. Mikko työskentelee monipuolisesti kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille, sekä journalismin että kaupallisen kuvauksen parissa.

Hanna-Kaisa Hämäläinen (s.1975) on muuramelainen valokuvaaja ja kuvajournalisti. Hämäläinen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) valokuvataiteen maisteriksi vuonna 2004. Hän on työskennellyt vuodesta 2000 alkaen kuvajournalistina ja kaupallisena valokuvaajana, toteuttanut omia näyttelyitä, tuottanut alan tapahtumia, kuratoinut ja tuomaroinut näyttelyitä sekä toiminut luennoitsijana eri oppilaitoksissa. Hämäläinen on tällä hetkellä Suomen kuvajournalistien puheenjohtaja.

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Avoinna ti-su kello 11-18, vapaa pääsy

www.jyvaskyla.fi/ratamo

Instagram: @galleriaratamo @luovanvalokuvauksenkeskus #4XJKL 

View Event →
Nov
16
to Dec 28

Luovakkeen Sparri-ryhmän valokuvanäyttely

Sparri_Kollaasi.jpg

MIND

16.–30.11 ja 3.–28.12.2018

Sparri on Luovan valokuvauksen keskuksen ylläpitämä mentorointiryhmä kaikille valokuvaan intohimoisesti suhtautuville kuvaajille. Sparriryhmäläisiä käy sparraamassa alan huippuammattilaisia vaihtuvin teemoin ja hiomassa ryhmäläisten tekemistä uuteen nousuun! Sparri2018 aloitti toimintansa tammikuussa 2018 ja nyt koko vuoden sparraus ja ryhmän tiivis tekeminen itsensä löytämiseksi huipentuu MIND-valokuvanäyttelyyn. MIND-näyttely avautuu Jyväskylän Kauppakatu 19:ssa perjantaina 16.11. ja on nähtävissä siellä 30.11. saakka. Tämän jälkeen näyttely jatkaa kulkuaan Keski-Suomen keskussairaalan aulaan.

Sparrilaiset2018 ja näyttelyn kuvia:
Kuva 1. Joonas Ahtikallio on valokuvaaja Jyväskylästä. Joonaksen tummanpuhuva ja melankolinen visuaalinen kieli vie katsojansa matkalle mielen syvyyksiin. www.joonasahtikallio.com

Kuva 2. Sanna Kostamo on valokuvaaja ja graafinen suunnittelija. Yritysten brändikuvausten ohella Sannalle on tärkeää saada toteuttaa myös omia kuvausprojekteja ja visioita. www.sannakostamo.com

Kuva 3. Oona Manninen on valokuvaaja joka elää kameransa läpi täydellisen pumpulista elämää. Sydämeltään hän on lapsikuvaaja, joka rakastaa pieniä ihmisiä sielunsa kyllyydestä. www.instagram.com/oonamanninenphotography

Kuva 4. Emmi Minkkinen, jyväskyläläistynyt valokuvaaja Konginkankaan korpikuusen kannon alta. Emmi kuvaa tunteita ja tarinoita ihmisten kautta. www.emmiminkkinen.com

Kuva 5. Johanna Pahalahti on dokumentaarinen valokuvaaja, joka nauttii hiljaisuudesta ja mökkeilystä. www.johannapahalahti.com

Kuva 6. Aki Rantalalle valokuvaus on aina ollut terapeuttinen harrastus ja lopulta myös ammatti. Aki kulkee kokoajan kameran kanssa ja kuvaa mielellään ihmisiä, luontoa ja kaikkea mitä matkan varrelle osuu.

Kuva 7. Anssi Ruuska on valokuvaaja Säynätsalon Lehtisaaresta ja hänen mieluisin kuvauskohteensa ja suurin inspiraationlähteensä on luonto. www.anssiruuska.fi

Kuva 8. Niina Vehmaa on ilmaisultaan tummanpuhuva ilopilleri Vaajakoskelta. Niinan inspiraationa oma lapsuus, kaikki aitous, kaikki rumuus, kaikki kauneus. www.staybyniina.fi

Kuva 9. Nina Huisman on graafinen suunnittelija-kuvittaja-valokuvaaja ja sparriryhmän vetäjä. Nina on kuvantekijä, joka nauttii eri tekniikoiden ja välineiden yhdistämisestä pensseleistä ja piirtimistä pitkiin putkiin. www.ninahuisman.com

View Event →
Oct
18
to Nov 11

JOUKO LEHTOLA: Some Girls Meet Young Heroes

Lehtola_kutsu-c2_NETTI.jpg

Jouko Lehtola (1963-2010) oli suomalainen valokuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1963 ja tuli tunnetuksi 1990-luvun puolivälissä mm. dokumentaarisesta valokuvastaan. Lehtolan töitä on ollut laajasti esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen valokuvateoksiaan on useissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoelmissa, mm. Moderna Museet, Deutsche Bank sekä Nykytaiteen museo Kiasma.

Lehtola kuuluu 2000-luvun taitteen arvostetuimpiin tekijöihin valokuvataiteen kentällä Suomessa. Taiteellisen työskentelynsä rinnalla Lehtola teki töitä lehti- ja rockkuvaajana. Häntä työllistivät niin suomalaiset huippumuusikot kuin myös Helsingin Sanomat, ja varsinkin Hesarin Kuukausiliite.

Lehtolan jo lapsuudessa herännyt intohimo nuorisokulttuuriin, musiikkiin ja rokkiin näkyivät hänen varhaisessa valokuvatuotannossaan. Suuren yleisön tietoisuuteen hän breikkasi sarjallaan Nuoret sankarit, joka kuvasi mutkattomaan tyyliin nuoria Suomen kesässä, festivaaleilla ja tanssilavoilla. Sarja alkoi osana pohjoismaista Nuori Pohjolassa -projektia. Nuoret sankarit -näyttely järjestettiin Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla 1996. 

Nuoret Sankarit –näyttely kiersi monella paikkakunnalla Suomessa, ja melko nopeasti ovet avautuivat myös Euroopan nykytaiteen kentille. Ensimmäisen kerran Euroopassa Nuoret Sankarit oli esillä Italian Bolognan Palazzo de Renzzossa näyttelyssä The Art of Growing Up. Vastaanotto oli hyvin innostunut ja tätä seuraavina vuosina kuvat olivat esillä lukuisissa museoissa ja gallerioissa ympäri Eurooppaa.

Viimeiseksi jääneessä valokuvasarjassaan Some Girls (2008) Lehtola esittelee Barcelonan ja Bangkokin kaduilla tapaamiaan transihmisiä ja muunsukupuolisia seksityöläisiä. Näihin kuviin Lehtola on onnistunut vangitsemaan naisten julkisen minän lisäksi välähdyksiä heidän intiimimmästä ja henkilökohtaisemmasta minuudestaan. Valokuvat asettuvat dokumenttikuvan ja henkilökuvan rajalle ja ovat samalla Lehtolan paluu muotokuvaan pitkän konseptuaalisen kauden päätteeksi. Some Girls –näyttely on ollut kerran aiemmin esillä Valokuvagalleria Hippolytessa keväällä 2017.

*****

Lehtola työskenteli ja opetti taidekoulussa vielä ollessaan sairas. Hänelle valokuvaus oli rakkaussuhde. Sekä kaupalliset toimeksiannot että oma vapaa työskentely olivat täynnä intohimoa ja paneutumista. Joukolla oli valokuvaajana oma selkeä tyylinsä, joka on saanut monia seuraajia. Hänen tapaansa lähestyä kuvattavaa ja ottaa tilanne haltuun on vaikea jäljitellä: ”Se tarkoittaa, että minun on oltava kuvattavieni edessä niin avoin kuin voin olla. En voi piiloutua kameran taakse tai olla ylimielinen. Heidän täytyy kyetä luottamaan minuun ja minun heihin. Muuten kaikki olisi vain ajanhukkaa – ja kuvista tulisi surkeita.”

Jouko Lehtola oli testamentissaan määrännyt nimeään kantavan säätiön perustamisesta ja Jouko Lehtolan Säätiö perustettiin vuonna 2011. Sen tarkoituksena on tukea dokumenttikuvaukseen suuntautuneita nuoria valokuvaajia, sekä ylläpitää ja vaalia Lehtolan taiteellisen tuotannon tuntemusta ja levitystä. Ensimmäinen ”Nuori sankari” palkinto jaettiin vuonna 2017.

View Event →
Sep
1
to Sep 30

Neulanreikäkuvia – Rune ja opetuslapset

Neulanreikäkuvia – Rune Snellman ja opetuslapset.. 1.9.–30.9.2018.  Baari Vakiopaine,  Kauppakatu 6, Jyväskylä .  Vakiopaineessa aukeaa la 1.9. neulanreikävalokuvanäyttely. Rune Snellman opetuslapsineen asettavat näytteille Jyväskylän kansalaisopiston kursseilla kuvattuja neulanreikäkuvia. Neulanreikäkuvaus on valokuvaamisen tekniikoista vanhinta.  Rosoiset kuvat esittelevät ajattoman ja uneliaan maailman Vakiopaineen atmosfäärissä.  Avajaiset pidetään  ke. 5.9. klo 19–21.00  Valokuvataiteilija Rune Snellman on toiminut  vuosia Jyväskylän kansalaisopiston neulanreikä- ja kokeilevan valokuvauksen kurssien opettajana. Hänellä on myös pitkä ura valokuvauksen parissa.  Näyttelyn muut kuvaajat ovat sekalainen joukko Runen opetuslapsia, kaiken ikäisiä miehiä ja naisia, kaikki kuvaavat omalla tyylillään: Susanna Mustonen, Emmi Sugar, Jani Ketola, Kalle Aarikka, Marja Häyrinen, Sari Nurminen, Katja Riikonen, Pasi Vääränen, Mikko Viholainen, Riina Haapala ja Dolly Aittanen.

Neulanreikäkuvia – Rune Snellman ja opetuslapset.. 1.9.–30.9.2018.  Baari Vakiopaine, Kauppakatu 6, Jyväskylä.

Vakiopaineessa aukeaa la 1.9. neulanreikävalokuvanäyttely. Rune Snellman opetuslapsineen asettavat näytteille Jyväskylän kansalaisopiston kursseilla kuvattuja neulanreikäkuvia. Neulanreikäkuvaus on valokuvaamisen tekniikoista vanhinta.  Rosoiset kuvat esittelevät ajattoman ja uneliaan maailman Vakiopaineen atmosfäärissä.

Avajaiset pidetään  ke. 5.9. klo 19–21.00

Valokuvataiteilija Rune Snellman on toiminut  vuosia Jyväskylän kansalaisopiston neulanreikä- ja kokeilevan valokuvauksen kurssien opettajana. Hänellä on myös pitkä ura valokuvauksen parissa.

Näyttelyn muut kuvaajat ovat sekalainen joukko Runen opetuslapsia, kaiken ikäisiä miehiä ja naisia, kaikki kuvaavat omalla tyylillään: Susanna Mustonen, Emmi Sugar, Jani Ketola, Kalle Aarikka, Marja Häyrinen, Sari Nurminen, Katja Riikonen, Pasi Vääränen, Mikko Viholainen, Riina Haapala ja Dolly Aittanen.

View Event →
Aug
23
to Sep 16

MOBILE Nordic 2018

näyttelyn avajaiset ke 22.8. klo 17-19, tervetuloa

Luovan valokuvaksen keskus on järjestänyt mobiilikuvaukseen perustuvia näyttelyitä vuosittain Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien. 

Mobile Nordic 2018 esittelee avoimen haun kautta näyttelyyn tarjotuista 33 tekijän, yhteensä 165 teosta käsittäneistä sarjoista noin 15 kokonaisuutta. Kirjastogalleria esittelee kuvasarjana kaikki mukaan tarjotut teokset.

Näyttelyyn kutsutut Jukka Silokunnas ja Ignacio Pérez Pérez ovat nuoremman polven mobiilikuvaajia. Näyttelyssä esillä oleva Silokunnaksen 80sfaceapp-projekti perustuu manuaalisen filtterin ja mobiilikameran hauskaan liittoon. Pérez Pérez on Helsingissä toimiva katukuvaaja. Hän on ollut perustamassa Instagrammissa toimivaa streetphotographyhelsinki -sivustoa. 

Kutsuttujen lisäksi näyttelyyn osallistuvat:
Anette Aittanen • Harri Heinonen • Mikko Hietaharju • Paula Hotti • Hilma Huisman • Nina Huisman • Jesse Kainulainen • Marjo Kalavainen • Tanja Koskinen • Helena Kujala • Maria Kärkkäinen • Sanna Lahti • Antti Laitinen • Virve Laustela • Teemu Liimatainen • Hanna Nelimarkka • Nora Niemispelto • Sari Nurminen • Hannele Maahinen • Heli Mannisenmäki • Piippa Mutikainen • Jorma Mylly • Minna Paasu • Johanna Pahalahti • Nina Peltonen • Jari Pirnes • Arto Revonkorpi • Rune Snellman • Aarno Sundgren •Jonna Suurhasko • Laura Tyrmi • Rita Vargas • Timo Vuoriainen

View Event →
Jun
28
to Jul 22

Juha Myllymäki Lucid Dreams - Hortoilua Afrikassa

image001.jpg

näyttelyn avajaiset ke 27.6. klo 17-19, tervetuloa

Juha Myllymäki on 48-vuotias entinen freelancer lehtikuvaaja, joka on kuvannut omakustanteisesti Afrikassa vuosien 2005-2016 välisenä aikana useaan otteeseen, yhteensä 15 maassa. Työmetodina on useimmiten ollut yksin tapahtuva päämäärätön harhailu, ilman ennakkosuunnittelua tai paikallisia kontaktihenkilöitä.

www.juhamyllymaki.net 

View Event →
May
31
to Jun 21

Simo Peteri: Paikalliset

image004.jpg

Jyväskyläläisen valokuvaaja Simo Peterin tutkimusmatka näyttää tavallisten ihmisten kasvot ja kotiseudun valokuvaajan silmin.

Euroopan unionin pohjoisimmasta kolkasta päätöksenteon keskipisteeseen.  Simo Peteri kuvasi liki 3 000 kilometrin matkallaan Utsjoelta Brysseliin paikallisia ihmisiä matkastudiossaan.
- Minun kieleni on valokuvaus ja halusin vahvimmalla kielelläni kertoa ihmisistä matkani varrelta. Sillä, onko henkilö ruotsalainen vai hollantilainen ei ole merkitystä, vaan tärkeintä on se minkä pellon reunan, metsikön, kylän tai metropolin hän kokee omakseen. Halusin näyttää tavallisten ihmisten kasvot ja heidän ylpeytensä ja kunnioituksensa omaa kotiseutuaan kohtaan. Rinnalla kulki myös kysymys siitä, ovatko ihmiset loppujen lopuksi kovin erilaisia, vaikka asuvat EU:n eri puolilla, Simo Peteri kertoo.
Peterin reitti Belgiaan kulki Suomesta, Ruotsin, Tanskan, Saksan ja Hollannin kautta. Hän kuvasi ihmisiä, jotka sattuma heitti eteen.
- Henkilöiden löytämiseksi kysäisin ensimmäisenä aina Airbnb-asunnon omistajalta, tietäisikö hän ketään, joka lähtisi mukaan projektiin tai kiinnostaisiko häntä itseään.
Usein viidakkorumpu lähti kaikumaan ja Peteri sai kuvattaviltaan uusia kontakteja seuraavia pysähdyksiään varten. Ihmiset tulivat kuviin omina itsenään, vaatteita ei vaihdettu tai kuvia stailattu. Kuvattavat usein ottivat mukaan jonkin itselleen tärkeän asian, vaikka koiran tai kissan.
- Minulla oli matkalla mukana pieni studio, eli käytännössä ripustin taustakankaan vuokrakämpän olohuoneeseen, keittiöön, autotalliin tai vaikka laskettelukeskuksen konehalliin ja valaisin henkilön yhdellä studiovalolla - nopeaa ja käytännöllistä, Peteri kertoo.
Paikallisen väen lisäksi Peteri kuvasi matkansa varrella paikallisia maisemia - pysähteli ja lähti kiertoteille aina kun näki jotain mielenkiintoista.
- En lähtenyt etsimään mitään alueen omaa kansallismaisemaa, vaan kuvasin maiseman sellaisena kuin se juuri sillä hetkellä valokuvaajan silmiin näyttäytyi.

Jyväskylän Muuratsalossa asuva Peteri työskentelee opettajana Gradiassa sekä yrittäjänä omassa valokuvausalan yrityksessään.
- Valokuvausalan kouluttajan työssä näen kuinka opiskelijat innostuvat omista projekteistaan. Halusin itsekin välillä innostua omasta projektista. Tutkimusmatkailu on kiehtonut minua aina valtavasti ja siksi lähdin matkaan autolla ja hyvin vapaalla suunnitelmalla. Reitiltä sai aina tehdä poikkeuksen, Simo Peteri sanoo.

Simo Peteri
040 5005259
simo@spiraaligalleria.fi
www.spiraaligalleria.fi

View Event →
May
4
to May 27

Jari Haanperä: Kuvajaisia

lasikakku_netti.jpg

4.5.–27.5.2018

Kuvajainen
Heijastuma, peilikuva
Uni-, haave-, harhakuva, näky

Jari Haanperä on esiintynyt ja hänen valo- ja ääni-installaatioitaan ja lyhytelokuviaan on ollut esillä näyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa Euroopan lisäksi Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Kamera ja valokuvaaminen ovat kulkeneet koko uran ajan rinnalla muun taiteellisen työskentelyn kanssa.

Kuvajaisia - valokuvanäyttelyn teokset ovat 2000-luvulta. Kuvat ovat vahvasti samaa sukua Haanperän lyhytelokuvien, videoteosten ja installaatioiden kanssa. Niissä on yhtä tärkeää se mikä on tummaa, varjossa ja epäterävää kuin se mikä korostuu terävänä valossa.

Valokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä viime vuonna valmistunut videoteos Taustakangas live, se on uusintavisualisointi Wigwamin kappaleeseen No New Game. Musiikkina on livetaltiointi vuodelta 1993 bändin Tavastian keikalta, johon Haanperä teki valot ja visualisoinnin.   

Näyttelyn on kuratoinut Jyrki Markkanen.

View Event →
May
4
to May 27

Odotustila-valokuvanäyttely tarkastelee turvapaikanhakijoiden arkea

irakilaiset_netti.jpg

Galleria Ratamossa 4.5. avautuva Odotustila-valokuvanäyttely valottaa turvapaikanhakijoiden arkea neljän henkilön tarinoiden kautta. Nigerialainen Itohan joutui 16-vuotiaana ihmiskaupan uhriksi ja työskenteli vuosia prostituoituna Italiassa. Hasnaa ja Omer pakenivat Irakista poliittista ja uskonnollista vainoa. Pakistanilainen Sanawar matkusti salakuljettajan kontissa viikon miltei ilman ruokaa ja vettä.

Valokuvaaja ja tutkija Anna Kuokkanen seurasi turvapaikanhakijoiden elämää Suomessa kolmen ja puolen vuoden ajan. Havahduttavinta projektissa oli ymmärtää, miten pitkään turvapaikkaprosessit kestävät. 

Esimerkiksi nigerialainen Itohan Okundaye on ollut Suomessa jo yli neljä vuotta, mutta hänen tulevaisuutensa on edelleen epävarma. Nuoren ihmisen elämässä se on pitkä aika, etenkin kun turvapaikkaprosessin ajaksi voi olla vaikeaa löytää mielekästä tekemistä. Suomalaisten viranomaisten silmissä kotouttaminen alkaa vasta turvapaikan saamisen jälkeen.

Turvapaikkaprosessiin liittyy myös ennakoimattomuus. Turvapaikanhakija ei voi koskaan tietää, miten pitkään seuraavaan haastatteluun pääseminen tai päätöksen saaminen kestää. Myös siirto toisen paikkakunnan vastaanottokeskukseen voi tulla juuri silloin, kun on ehtinyt kotiutua, luoda sosiaaliset verkostot tai löytää työpaikan. Tulevaisuutta ei uskalla suunnitella, ja elämä pysähtyy vuosiksi odotustilaan. 

Suurin osa turvapaikanhakijoista haluaisi päästä elämässään eteenpäin – opiskelemaan ja töihin. Näyttely osoittaa, että vaikeuksista huolimatta osa turvapaikanhakijoista löytää paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa; työllistyy tai löytää muuta mielekästä tekemistä. 

Galleria Ratamo (Veturitallinkatu 6, Jyväskylä) 4.–27.5.2018, avajaiset torstaina 3.5. klo 17.

View Event →
Mar
8
to Apr 1

TOÛA TOÛA A Year without Water

A year without water_TOÛATOÛA_1_netti.jpg

-Prosessoin tällä hetkellä ihmisluontoa, ihmistä ja luontoa, fyysistä kuolemaa, egokuolemaa, ekologista kuolemaa, elämää, kaiken yhteen liittävää ja erottavaa tyhjyyttä sekä tasapainoa ja tasapainottomuutta.

Näyttelykokonaisuuden välineinä toimii vesi, pysähtyneisyys ja aika, joiden läpi suodattuu luonnon ja ihmisen vertauskuva, symbioosin välttämättömyyden kuva ja lopulta: elämän ja kuoleman kuva.

Toûa Toûa (s.1990 Jyväskylä) on Kankaanpään taidekoulusta (Satakunnan AMK) valmistunut kuvataiteilija, joka työskentelee monipuolisesti kuvanveiston, valokuvan, videon, äänen ja esitystaiteen keinoin.

Toûan taiteellista työskentelyä on tukenut Paulon Säätiö.

nettisivu: toua.crevado.com

View Event →
Nov
16
to Dec 10

Ville Malja: Oodi elämälle

SUOMI 99_.jpeg

En tiedä tarkalleen, mitä olen ja mitä edustan. Suurin haaveeni on kuitenkin olla olemassa niin, että kunnioitan elämää mahdollisimman paljon. Epäonnistun usein. Tästä lähtökohdasta syntyi tämä näyttely.

Helsinkiläinen freelancervalokuvaaja ja muusikko Ville Malja ylistää monimediallisessa teemanäyttelyssään elämää – "sitä, kun kaikki tuntuu jossain."

View Event →
Jul
27
to Aug 20

Esa Ylijaasko: November Is a Beginning

NOVEMBER IS A BEGINNING / MARRASKUU ON ALKU
Marraskuussa 2013 Syyrian kurdipakolaiset löysivät uuden kodin tuhannen mailin päästä sisällissodan kauhuista.
He asettuivat raunioituneisiin taloihin, jotka entiset asukkaat olivat hylänneet vuosia sitten historiallisella Ottoman alueella Süleymanien moskeijan ympärillä Istanbulin huipulla. Kerran alue oli täydellinen paikka elää. Nyt se on hylätty ja raunioitunut. Uudet asukkaat ovat asettuneet – Syyrian pakolaiset.
Vähäisellä kielitaidolla ja virallisten dokumenttien puuttuessa on vaikea, lähes mahdotonta hakea työtä. Miehet viettävät aikaansa juomalla teetä, katsomalla TV ja polttamalla tupakkaa. Naiset pesevät pyykkiä, laittavat ruokaa, huolehtivat pienimmistä lapsista, isommat leikkivät tai kerjäävät kadulla. Koska he puhuvat vain kurdin kieltä, he eivät voi mennä kouluun Turkissa.
Ystävälliset ihmiset tuovat ruokaa, vaatteita ja auttavat selviytymään. Mutta elämä on pysähtynyt. Pienen huoneen nurkassa televisio muistuttaa Syyriaan jääneistä sukulaisista ja kertoo toivotonta tarinaa sodasta.
--------------
Valokuvaaja Esa Ylijaasko dokumentoi Syyrian kurdipakolaisten arkea ja selviytymistä Süleymanien moskeijan alueella Istanbulissa, Turkissa vuosina 2013–17.

Lisätietoja näyttelystä
Esa Ylijaasko
040 7360183, esa@ylijaasko.com
www.ylijaasko.com / www.viiphoto.com

View Event →
Jun
1
to Jun 25

Mobile Nordic 2017

Aino-Kaarina Pajari, Pieni valkoinen koira 2014-15

Aino-Kaarina Pajari, Pieni valkoinen koira 2014-15

Timo Vuoriainen

Erilaisilla mobiililaitteilla tuotetut kuvat ovat viime vuosien aikana saavuttaneet paikkansa osana valokuvan muuttuvaa kenttää. Niitä ei ole kuitenkaan tarkasteltu omana ilmiönä, vaan osana laajemman ’digikuvan’ maailmaa. Kaikille pohjoismaalaisille avoin Mobile Nordic 2017 esittelee pohjoismaista mobiilia valokuvaa.

Näyttely on laaja katsaus siihen mitä ja miten mobiililaitteilla kuvataan tänään, lähes 20 vuotta teknologian kehittämisen jälkeen. MOBILEssa nousevat esiin mobiilin kuvan erilaiset ilmenemismuodot ja erilaisin sovelluksin tuotetut kuvat. Nyt esillä on viides kokonaisuus.

Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty mobiilin valokuvan katselmus on laajentunut pohjoismaiseksi kokonaisuudeksi, jossa Luovan valokuvauksen keskuksen lisäksi on vuonna 2017 Galleri Svalbard Norjan Huippuvuorilta.

Mobile Nordic 2017 esittelee avoimen haun kautta näyttelyyn tarjotuista 23, yhteensä 135 teosta käsittäneistä sarjoista mukaan valitut 15 kokonaisuutta. Kirjastogalleria esittelee kuvasarjana kaikki mukaan tarjotut teokset.
Tämän vuoden kutsuttuna taiteilijana on Aino-Kaarina Pajari vuonna 2014 ja 2015 kuvatulla “Pieni valkoinen koira” kokonaisuudellaan.

Tiedustelut:
Anna-Leena Pesonen, anna-leena.pesonen@jkl.fi
Kimmo Lehtonen, kimmo@kimmolehtonen.fi

View Event →
JAANA RANNIKKO: Kapteeni & komppania
Apr
6
to Apr 30

JAANA RANNIKKO: Kapteeni & komppania

”Ai ai, kapteeni!”, lausui amiraali, kun mustavalkean ja oranssin kirjomassa asussaan ruorin tyyrpuurin puoleiselle kapulalle lehahti. Siiven asento määräsi matkan suunnan. Ihmisyyden repaleinen näytäntö ajan mitan.

Sukupolvet taittuivat etelän punaisessa auringossa, pohjolan akvarelliöissä. Saman kuun kiertoa seurasimme kaikki. Sinä katsoit ja hän näki.

Ulotimme käsiämme kohti sammuneen tähden kirkkautta, osuimme toistemme haaveisiin. Niinä öinä unien näyttämöt lavastettiin tuhansin kukkasin, sopraano kohotti korkeimman sävelensä ajan ääriin. Tulevan kesän hunaja tallentui jo mehiläisten mielissä.

Sattumia hedelmäkeitossa. Purren pohja meren kehdossa. Tiemme risteävät, tunnistamme toisiamme genetiikan ja sydämen salaisissa kajuutoissa. Jyrkän parrasvaloissa mitataan ymmärryksen lahjat. Jaetuilla silmillä näkee pidemmälle.

- - - - -
Jaana Rannikko (s.1978) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee kaksi- ja kolmiulotteisen kuvantekemisen parissa digitaalisin ja manuaalisin menetelmin käyttäen valokuvia, värejä, esineitä, sanoja ja paperia. Rannikko käsittelee teoksissaan historiaa, ihmisyyden kerroksellisuutta sekä valokuvaan liitetyn ajan ja paikan rikkomisen mahdollisuuksia.

Rannikko valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta valokuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2010 ja kuvataiteilijaksi Taidekoulu Maasta vuonna 1999. Hänen teoksiaan on ollut vuodesta 1998 alkaen esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Kapteeni & Komppania on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Jyväskylässä.

Työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

View Event →
IRMA VARRIO & ARI-MATTI NIKULA: Northern Impressions
Apr
6
to Apr 30

IRMA VARRIO & ARI-MATTI NIKULA: Northern Impressions

Kirjastogalleriassa 6.4. - 30.4.2017

Northern Impressions – Pohjoinen luontokuva impressionistisella otteella

Northern Impressions on rovaniemeläisen valokuvaajapariskunnan, Irma Varrion ja Ari-Matti Nikulan yhteistyönä syntynyt taiteellinen luontokuvaprojekti. Kirjastogalleriassa 15.12.2016-8.1.2017 nähtävissä oleva, 12 minuutin mittainen, klassisen musiikin siivittämä multimediateos vie katsojan elämykselliselle luontoretkelle pohjoiseen luontoon. Se esittelee pohjoisen luonnon tuttuja kuva-aiheita uudella otteella, perinteisen luontovalokuvan rajoja rikkoen. Vahvat, visuaaliset tulkinnat luonnosta syntyvät muun muassa impressionistisen maalaustaiteen innoittamana. Tekijöitä inspiroi työskentelyssään ennen kaikkea luonnon kokeminen tunnetasolla – syvä ja moniulotteinen pohjoinen luonto taipuu kuvaajien otteessa nähdyn ja koetun vuoropuheluksi. Impressiot syntyvät työparin kuviin kuvaushetkellä, ja työskentelyä ohjaavat erilaiset väri-, valo-, liike- ja muototutkielmat sekä kokeilevat kuvaustekniikat.

www.northernimpressions.fi

www.facebook.com/naturephotoimpressions

View Event →
Feb
9
to Mar 5

AKI ROUKALA - Hailuoto

Hailuoto-näyttely pohjautuu Roukalan samannimiseen valokuvakirjaan, jotka yhdessä muodostavat unenomaisen dokumentin eristäytyneestä saaresta ja sen asukkaista. Tummanpuhuvat, maalaukselliset muoto- ja maisemakuvat muodostavat kokonaisuuden, jossa aika pysähtyy.

Aki Roukala on valokuvaaja ja taiteilija, joka vaikuttaa monipuolisesti kulttuurin eri osa-alueilla. Vuonna 2011 Roukala jätti päivätyönsä Image-lehdessä ja muutti perheineen syrjäiselle Hailuodon saarelle. Roukalan teoksia on ollut esillä museoissa ja gallerioissa kotimaassa ja ulkomailla.

View Event →
Dec
15
to Jan 8

RIKKI-KOLLEKTIIVI: Bad Hair Days

BAD HAIR DAYS

RIKKI-KOLLEKTIIVI
Neo Aarnikotka&Laura Mustonen | Minna Esantytär | Jenni Holma | Heli Kaskinen | Veera Konsti | Esa Luoto | Pinja Nikki | Noora Sandgren

Avajaiset ke 14.12. klo 17-19, tervetuloa!
Avajaisissa taiteilija Iiris Swann esittää performanssin normaaliudesta ja sen rajoista.

Näyttely muodostaa kollektiivin kuratoiman kokonaisuuden joka sisältää valokuvasarjoja, osallistavan installaation, liikkuvaa kuvaa sekä keskusteluillan. Taustana yhteiselle kokoonpanolle on valtakunnallinen RIKKI -taideprojekti (www.rikkiproject.com). Siinä taiteen sisällöt kulkevat mielenterveysteemojen ympärillä, tavoitteena vähentää ennakkoluuloja ja stigmaa, jota aiheeseen yhteiskunnassamme liittyy kiinnittämällä huomion yhteiskunnan asettamiin arvoihin ja normaaliuden malleihin. Projektin taiteilijat käsittelevät mielenterveyttä eri taidemuotojen keinoin henkilökohtaisten tai lähipiirin kokemusten kautta, Galleria Ratamon näyttelyä varten on koottu oma kollektiivi projektin valokuvaajista.

Kollektiivin teoksissa yhteinen tekijä on yhteiskunnan normeihin heijastuneen erilaisuuden ja leimaantumisen, vieraantumisen ajatukset. Miten voin olla oma itseni yhteiskunnan vaatimusten keskellä? Entä millaista on sosiaalisten kulissien ylläpitäminen, mikä niiden merkitys lopulta on yksilölle - tai yhteisöllemme? Näyttely pyrkii hahmottamaan muotoa ihmisyyden perustekijöille ja pohtimaan miten inhimillisiä piirteitä ja erilaisuutta voitaisiin kohdata myötätuntoisesti rikkautena ongelman sijaan. Raskaasta aihepiiristä huolimatta näyttelyn nimessä Bad Hair Days on itseironian ja lempeyden häivä.

Koska kollektiivi on moninainen ja aiheen käsittelyn tapoja useita, jokainen näyttelyn kokija löytää teoksista samastumis- ja dialogipintoja. 

Näyttelyn fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/527637804096714/


PUHETTA KUVISTA -ILTA
Luovan valokuvauksen keskus ja Rikki-kollektiivi järjestävät näyttelyn yhteydessä ma 19.12. klo 17-20 avoimen kuva- ja keskusteluillan, jonka mentoreina ja keskustelun herättäjinä yhdessä näyttelyn taiteilijoiden kanssa toimivat kuvataideterapeutti Pirkko Pulkkinen sekä valokuvaaja, taidepedagogi Miina Savolainen joka tunnetaan Maailman ihanin tyttö -kuvaprojektistaan.


Puhetta kuvista -illassa keskustellaan yhdessä näyttelyn tekijöiden ja yleisön kanssa valokuvien teemoista ja tarinoista. Mukaan voi tulla pohtimaan omia kuvia, tai itseä koskettaneita näyttelyn teoksia. Osallistujien kuvien toivotaan sivuavan Bad Hair Days -näyttelyn sisältöjä - moninaisen mielen näkyväksi tekemistä kuvin.

Kuvaillan fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/104874303334307/


Lisätietoja näyttelystä/keskusteluillasta  
Minna Esantytär
+35844 9121 739
minna@esantytar.net

Lisätietoja galleriasta
Anna-Leena Pesonen
+35850 331 8901
anna-leena.pesonen@jkl.fi

View Event →
Oct
20
to Nov 13

MARTTI MATILAINEN: Pitkä tie

Kirjastogalleriassa 20.10. - 13.11.2016

"Näyttelyni kaikki kuvat on tehty vuosien 2013-2016 aikana ja ne perustuvat omiin epämääräisiin menneisyyden muistikuviini, jotka usein sekoittuvat nykyhetkeen. Jokainen kuva on tehty kollaasitekniikalla, eli monen kuvan osia yhdistelemällä olen luonut uusia, omia todellisuuksiani. Ne ovat kuin tämän hetken ajatuksiani, eräänlaista itsetutkiskelua ja oman elämän pohdiskelua."

View Event →