Back to All Events

Johan Buch - Frontal Cortex


Frontal Cortex Johan Buchin ensimmäinen on näyttely, se käsittelee muistin eloisia maisemia ja kehittyviä tarinoita, jotka muokkaavat ymmärrystämme menneisyydestä.

Valokuvaaja on kuuden vuoden aikana rakentanut kertomusta, joka kamppailee muistojen vaikeaselkoisen luonteen kanssa. Hän navigoi muistojen välisissä tiloissa, mutta pohdiskelujen mukana tulee suurempi kysymys – ovatko nämä kuvat vahvistaneet menneisyyttä vai vain lisänneet epäselvyyttä?

Frontal Cortex toimii vertauskuvana muistin ja päätöksenteon luontaisista aivoista. Otsan takana sijaitseva aivokuori on johtavien toimintojen keskus, joka heijastaa Buchin tutkimustyön monitahoista luonnetta. Aivan kuten aivot kypsyvät ja kehittyvät, niin myös tarinat näissä kehyksissä.

Kuten nuoren aivot, jotka kamppailevat impulsiivisuuden ja riskien kanssa, Buchin linssi vangitsee arjen eloisuuden ja arvaamattomuuden. Kuvat rohkaisevat katsojia pohtimaan unohdettuja ja vaalimaan ohikiitäviä hetkiä, jotka muokkaavat henkilökohtaisia kertomuksiamme.

Johan Buch on valmistunut Fatamorganasta, Tanskan taidevalokuvauskoulusta ja jatkoi opintojaan Etelä-Walesin yliopistossa. Hänen töissään näkyy henkilökohtaisen kokemuksen ja innokkaan havainnoinnin fuusio. Hän on yksi Blitzkrieg-kollektiivin perustajista, ja heidän ensimmäinen kirjansa "Blitzkrieg Volume I" vuoden parhaaksi kirjateokseksi.

Tällä hetkellä Buch asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa, Tanskassa. Keväällä 2023 Buch oli Jyväskylässä Luovan valokuvauksen keskuksella residenssissä Nordic Analog Networkin kautta.

Earlier Event: February 15
Joonas Ahtikallio - Pimeä puutarha
Later Event: April 11
Kimmo Metsäranta: Notes on a Place