Luovan valokuvauksen keskus
kurssit_square.jpg

KURSSIT JA TAPAHTUMAT


Jan
15
to Jan 16

FILMINKEHITYS JA SKANNAUS -KURSSI

Filmin kehityskurssi 15-16.1.2019. klo 17-21
Kurssilla käydään läpi filmikuvauksen perusteet, filmin kehitys ja negatiivien skannaus. Kurssi- ja materiaalimaksu on 20€.
Kurssilla opit käyttämään Ratamon pimiötä ja filmin kehityksen vaikka kotioloissa. Opettelemme myös skannaamaan kehitetyt filmit valokuvakeskuksen skannerilla.
Ota mukaan kuvattu filmi (mustavalkokehitys, ei c41). Filmi voi olla kino- tai keskiformaatti. Jos tarvitset apua filmin tai kameran kanssa niin ole yhteydessä joonas.ahtikallio@gmail.com.
Rajattu määrä paikkoja! Ilmoittautumiset: info@luovake.fi

View Event →
Jan
8
to Jan 30

HAE SPARRIIN!

Uusi Sparri aloittaa 16.2! HAE MUKAAN!

Luovan valokuvauksen keskus jatkaa loistavaa palautetta saanutta sparritoimintaa ja aloittaa 16.2. uuden SPARRI2019-ryhmän!

Sparrissa työstät omaa projektiasi ja saat vaihtuvalta sparraajalta mentorointia noin kuukauden välein. Sparriryhmä kokoontuu keväällä vähintään neljä kertaa, jolloin sparraajana toimii valokuvauksen teräksinen ammattilainen. Saat siis kommentteja omasta työstäsi, näet toisten töitä ja pääset kehittämään omaa projektiasi ja valokuvallista ilmaisuasi. Lisätietoa Ajankohtaista-sivulta.

Hae mukaan lähettämällä yhteystietosi ja lyhyt kuvaus miksi haluaisit mukaan 30.1. mennessä osoitteeseen ninahuisman@gmail.com.

Lähetä itsesi kohti korkeuksia!

View Event →
Nov
23
to Nov 24

Stefan Bremerin kontaktikuvaustyöpaja

Jyväskylässä jysähtää!

Legendaarinen Stefan Bremer saapuu Keski-Suomeen vetämään kontaktikuvaustyöpajan. Hän lupaa koetella osallistujien mukavuusalueen rajoja ja lietsoa mahtavaa meininkiä. Tämä työpaja sopii kaikille, jotka haluavat rohkeutta työskentelyynsä ja uudenlaista ilmaisua. Työpaja on maksuton!

Työpaja alkaa perjantaina 23.11. kello 18.00. Lauantai 24.11. on pääosin itsenäistä työskentelyä. Sunnuntaina meininki huipentuu palautebrunssiin. Työpaja päättyy viimeistään kello 16.

Hae mukaan! Perustele lyhyesti, miksi juuri sinä tarvitset tämän ikimuistoisen kokemuksen. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen marko.hamalainen(at)taike.fi.
Viimeinen hakupäivä on maanantaina 12.11.!

Työpaja on tarkoitettu ensisijaisesti keskisuomalaisille valokuva-alan ammattilaisille ja opiskelijoille. K18!

Tervetuloa!

Järjestäjät: Taiteen edistämiskeskus, Jouko Lehtolan Säätiö ja Luovan valokuvauksen keskus.

View Event →
Sep
20
11:00 AM11:00

’Ai mitä häh – luovasti luonnosta’ -valokuvauskurssi

Luovan Valokuvauksen keskus järjestää 1,5 vuotta kestävän ’Ai mitä häh – luovasti luonnosta’ -valokuvauskurssin, jonka kohderyhmä on kaikki luontokuvauksesta kiinnostuneet kuvaajat. 

Kurssi jakaantuu kolmeen puolen vuoden mittaiseen jaksoon, jonka aikana on muutama n.3h iltatapaamisia ja yksi viikonloppuna pidettävä workshop (2 x 8h). Ensimmäinen jakso alkaa syyskuussa 2018. 

Kurssin tavoitteena on kehittää kuvaajan kuvallisia ilmaisutaitoja, kuvalla kertomista ja kuvan tulkintaa luontokuvauksessa. Kurssi sisältää kuvaamista, kuvien katselua, keskustelua ja analysointia yhdessä ammattilaisten ja kurssilaisten kanssa. Kurssilla saa ideoita ja tekniikoita omaan kuvauksen ja kuvalla ilmaisun kehittämiseen eri valokuvauksen ammattilaisilta.

Ryhmän koko 15 henkeä
Kurssin hinta 50 € / valokuvauksenkeskuksen jäsen / jakso (jakso puoli vuotta) 
ei jäseniltä 75 €

Kurssille ilmoittautuminen alkaa 31.08.2018
Sähköpostilla info@luovake.fi

Jakso I syyskuu 2018 – helmikuu 2019, aloitustapaaminen to 20.9.
Jakso II maaliskuu 2019 – elokuu 2019
Jakso III syyskuu 2019 – helmikuu 2019

Lisätietoja:

mikko.auerniitty@gmail.com

View Event →
Sep
18
to Sep 19

Filminkehityskurssi 18.–19.9.2018

luovake.jpg

Tervetuloa filmin kehitys kurssille
18.–19.9.2018. klo 17–21 Ratamolla.

Kurssilla käydään läpi filmikuvauksen perusteet, filmin kehitys ja negatiivien skannaus.
Kurssi- ja materiaalimaksu on 20€.

Kurssilla opit käyttämään Ratamon pimiötä ja filmin kehityksen vaikka kotioloissa. Opettelemme myös skannaamaan kehitetyt filmit valokuvakeskuksen skannerilla.

Ota mukaan kuvattu filmi (mustavalko kehitys, ei c41). Filmi voi olla kino- tai keskiformaatti. Jos tarvitset apua filmin tai kameran kanssa niin ole yhteydessä joonas.ahtikallio@gmail.com.

Rajattu määrä paikkoja! Ilmoittautumiset: info@luovake.fi

Kurssi on tarkoitettu Luovan valokuvauksen keskuksen jäsenille, joten jos haluat mukaan ja et ole vielä jäsen, niin kipin kapin liittymään!

View Event →
Aug
9
to Sep 7

Syksyn tulostus/vedostus kurssit

Tulostus/vedostus kurssit
9.8 ja 7.9. 2018 klo 17–21. 

Kuvatiedostojen valmistelu ja tulostus, Lightroom ja Photoshop. Tulostuksen värihallinta.
Kurssi- ja materiaalimaksu 25 euroa. Max 8 hlö/kurssi.

Ilmoittautumiset info@luovake.fi

Tiedustelut Esko Varesvuo puh.050 413 6477

View Event →
May
11
5:00 PM17:00

Luento: Rami Hanafi pe 11.5. klo 17 Galleria Ratamo

Valokuvaaja ja ohjaaja Rami Hanafi kertoo matkastaan Huippuvuorten syrjäisille vuorille. Kesällä 2017 kuvaustiimi seilasi Pohjoisella Jäämerellä Huippuvuorten länsirannikkolla 16 päivää kuvaten lumilautailija Antti Autista kertovaa Arctic Lights -dokumenttia. Hanafin ja Autin yhteistyö on vienyt heitä ympäri maailmaa jo 13 vuoden ajan.

Huippuvuorten reissu taisi olla meille molemmille aika merkittävä. Saatiin olla koko aika ilman ulkoisia häiriötekijöitä, ilman puhelin ja netti-yhteyttä, ja keskittyä olennaiseen. Mutta suurimman vaikutuksen teki ehdottomasti ainutlaatuinen luonto; jäätiköt, jääkarhut ja sinivalaat.”

Luottamus ja ymmärrys kuvaajan ja kuvattavan välillä auttavat olosuhteissa, joissa päätökset on tehtävä luonnon ehdoilla. Huippuvuoret tarjosivat lähes rajattomat mahdollisuudet laskemiselle ja kuvaamiselle. Vaihtoehtojen määrä ja nopeasti muuttuvat olosuhteet asettavat myös haasteita joita ei joka paikassa kohtaa.

VAPAA PÄÄSY, TERVETULOA!

View Event →
Mar
10
to Mar 11

Videokuvauskurssi järjestelmäkameralla

10.-11. 3. 2018.  la 10-18 ja su 10-16.

Kouluttajana Johannes Myllymäki

Koulutuksen kuvaus:
Haluatko oppia kuinka järjestelmäkameralla kuvataan videota? Minkälaista jälkeä voidaan pienellä budjetilla - "nollabudjetilla" - saada nykyään aikaan? Kuinka esim. ääntä kannattaa taltioita? Entä mitenkä kuvaamastasi materiaalista editoidaan valmis tuotos, jota voidaan jakaa eteenpäin? Koulutuksen ensimmäisenä päivänä käydään läpi videon perusteita, kuvataan muutamia harjoituksia, taltioidaan ääntä, keskustellaan ja tehdään mahdollisimman paljon. Koulutuksen toisena päivänä keskitytään materiaalin editoimiseen.

Kouluttaja:
Johanneksella on tavoitteet pilvissä ja jalat maassa. Hän on tehnyt lyhytelokuvia, joita on päätynyt jo Hollywoodiin asti; Down Town Film Festivaaleille Los Angelesiin ja North Hollywood Cinefesteille. Johanneksen intohimoihin kuuluu elokuvanteko, kouluttaminen sekä kuvaaminen ja kun hän tekee filmiä, se viimeistellään tunteen ja rytmin kautta.

Mitä tarvitset mukaan?
Ota mukaan tehokkain joka läppäri kotontasi löytyy. Ota kamera. Ota mukaan kameran jalusta ja mahdolliset äänityslaitteet (ääninauhurit, mikit). Ota mukaan myös kuulokkeet - mielellään nappikuulokkeet. Tarvitset läppärille asennettuna Adoben Premiere Pro ohjelmiston, jota käytämme materiaalin editoimiseen. (Saat Premierestä 1 kuukauden kokeiluversion ilmaiseksi Adoben sivuilta.)

Paikka:
Luovan valokuvauksen keskus, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä

Hinta:
50 €

Ilmottautuminen:
Su 25.2. mennessä osoitteeseen esko.varesvuo@fotolato.fi

Kurssin voi maksaa paikapäällä tai esittää kurssimaksutositteen.

Kurssille mahtuu 12 henkeä.

Tiedustelut: esko.varesvuo@fotolato.fi

View Event →
May
21
9:00 AM09:00

Suolaa ja Hopeaa, suolapaperi –työpaja

Varhaisin valokuvien vedostusmenetelmä, Henry Fox Talbotin "valopiirros" (Photogenic Drawing) oli aluksi yksinkertainen fotogrammitekniikka, jolla saattoi valottaa suolalla ja hopealla käsitellylle paperille varjokuvia esineistä, kasveista, yms. Ennen pitkää Talbot kehitti siitä toimivan negatiivi-positiivimenetelmän, kalotypian. Paperille kuvatut negatiivit vedostettiin yleensä suolapaperimenetelmällä. Kurssilla valmistamme negatiivit digitaalitekniikalla, mutta vedostamme ne menetelmällä, joka on lähes sama kuin Talbotin aikanaan käyttämä.

Järjestäjä: Luovan valokuvauksen keskus
Opettaja: jalo Porkkala
Aika: 19.- 21.5.2017
Paikka: Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
Hinta: 120€ Luovan valokuvauksen keskuksen jäsenille ja 220€ ei jäsenille.
Materiaalit sisältyvät kurssihintaan.

Ohjelma
Perjantai klo 10-18
Lyhyt johdatus suolapaperiin
Demonstraatio
Digitaaliset negatiivit

Lauantai klo 9-18
Filmityö, kalibrointi
Vedostus

Sunnuntai klo 9-16
Vedostus
Jälkikäsittely

Ilmoittautumiset:
anna-leena.pesonen@jkl.fi
puh. 014 266 4389, 050 3118 901

Kurssille otetaan 10 hlöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tiedustelut:
lappalainen.emma@gmail.com
puh.040 833 2608

Luovan valokuvakeskuksen jäseneksi voi hakeutua maksamalla vuoden 2017 jäsenmaksun 20€.

Lisätietoja: anna-leena.pesonen@jkl.fi  

View Event →
Apr
30
11:00 AM11:00

Worldwide Pinhole Photography Day

Tässä tekemistä vappuaatolle, niin ei tarvitse miettiä mitä tekisi. Tämä on avoin kutsu kaikille jotka haluavat osallistua ja nähdä maailman neulanreiän läpi.

Here is some activities for Labor Day Eve. The invitation is open for everyone that have a need to express them self and see the world through a Pinhole.

mitä: kansainvälinen neulanreikäkuvauksen päivä
missä: Luovan valokuvauksen keskus / Galleria Ratamo / Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
milloin: 30.4. klo 11-18

Vetäjinä Tiina Ekosaari ja Pasi Vääränen

TERVETULOA MUKAAN!

View Event →
Feb
18
11:00 AM11:00

DIGIVEDOSTUSKURSSI - Martti Kapanen

TÄYNNÄ (toinen kurssi tulossa, päivämäärä ilmoitetaan pian!)

Kouluttajana Martti Kapanen, lauantai 18.2. klo 11-18, paikkana grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä.

Kurssilla käydään läpi digivedostuksen työnkulku ja perusteet. Valokuvakeskuksen tulostinta voi käyttää omatoimisesti vain kurssin käytyä, huomaathan että keskukselle on ostettu tänä kesänä uusi tulostin. Osallistujia kurssille mahtuu 5 ja kurssin hinta 25€. Ilmoittautumiset to 3.. mennessä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: info@luovake.fi.

View Event →
Feb
6
to Feb 11

VALOKUVAKESKUKSEN PÄIVYSTYS

Luovan valokuvauksen keskus pitää vuoden ensimmäisen päivystyksen 6.2.-11.2.2017. Tuottaja on paikalla maanantaista lauantaihin (HUOM! EI KESKIVIIKKONA!) klo 11-18.

Tule vapaasti kysymään valokuvakeskukseen liittyvistä asioista, keskustelemaan mahdollisista uusista yhteistyökuvioista, liittymään jäseneksi, tutustumaan tiloihin, esittämään toiveita kursseista, koulutuksista, tilaisuuksista, toiminnasta tai visioimaan uusia tapahtumia, mitä ikinä mieleen juolahtaa.

Käynti gallerian aukioloaikoina gallerian puolelta, muulloin takaa työpajan puolelta. Jos ovi on lukossa, soita ovikelloa tai 044 9121 739. Keitän teet tai kahvit erittäin mielelläni.

Tervetuloa käymään! Terveisin, Minna Koponen, tuottaja

View Event →
Dec
19
5:00 PM17:00

PUHETTA KUVISTA syksy 2016

Luovan valokuvauksen keskus ja Rikki-kollektiivi järjestävät näyttelyn yhteydessä ma 19.12. klo 17-20 avoimen kuva- ja keskusteluillan, jonka mentoreina ja keskustelun herättäjinä yhdessä näyttelyn taiteilijoiden kanssa toimivat kuvataideterapeutti Pirkko Pulkkinen sekä valokuvaaja, taidepedagogi Miina Savolainen joka tunnetaan mm. Maailman ihanin tyttö -kuvaprojektistaan.
Puhetta kuvista -illassa keskustellaan yhdessä näyttelyn tekijöiden ja yleisön kanssa valokuvien teemoista ja tarinoista. Mukaan voi tulla pohtimaan omia kuvia, tai itseä koskettaneita näyttelyn teoksia. Osallistujien kuvien toivotaan sivuavan Bad Hair Days -näyttelyn sisältöjä - moninaisen mielen näkyväksi tekemistä kuvin.

Fb-tapahtuma täällä.

View Event →
Dec
9
to Dec 11

BROMIÖLJYPAINO - Jalo Porkkala

BROMIÖLJYPAINON KURSSI, JALO PORKKALA

Bromiöljypaino oli suosituimpia taidevalokuvauksen vedostusmenetelmiä satakunta vuotta sitten. Suomessakin työskenteli useita taitavia bromiöljyvedostajia, erityisesti 1920–30 -luvuilla. Tässä menetelmässä vedostaminen aloitetaan tavallisena pimiötyönä, mutta syntynyt hopeakuva valkaistaan näkymättömiin ja korvataan jäykällä litografian painovärillä. Väriä taputellaan siveltimellä paperin pintaan, johon se tarttuu alkuperäisen hopeakuvan sävyjen mukaisesti. Lopputuloksena on uniikki bromiöljyvedos, syntynyt vedostajan käsityön ja ajatuksen ohjaamana.

Kurssilla työskennellään perinteisellä analogisella pimiötekniikalla. Osallistujien toivotaan tuovan mukanaan 2–3 mustavalkonegatiivia (kokoa 35 mm – 4x5"), joista työstettävät kuvat valitaan. Bromiöljy toistaa parhaiten ns. täyden sävyasteikon negatiiveja, joissa sekä varjo- että valoalueilla esiintyy sävyjen erottelua.

Työpajan aikataulu 9. - 11.12.2016

Perjantai klo 10:00 - 18:00 

Lauantai klo 9:00 - 16:00 

Sunnuntai klo 9:00 - 16:00

- Paikkana grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä. Sisäänkäynti rakennuksen takaosan vasemmanpuoleisesta ovesta eli pajan puolelta, gallerian aukioloaikana klo 11-18 käynti myös pääovesta

- Ota negatiivien lisäksi mukaan työvaatteet ja muistiinpanovälineet

- Osallistumismaksu 80€ suoritetaan työpajan aikana gallerianvalvojalle, jossa käteis- ja korttimaksumahdollisuus

- Ratamon keittiössä on teen ja kahvinkeitto- ja ruuanlämmitys mahdollisuus mikrossa tai liedellä

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

View Event →
Dec
3
to Dec 4

MUSTAVALKOVEDOSTUS - Olli Jaakkola

MUSTAVALKOVEDOSTUS -KURSSI
Ohjaajana OLLI JAAKKOLA

Ilmoittautuminen 27.11. mennessä info@ccp.fi tai 014 266 4389, vielä muutama paikka vapaana! Kurssin hinta 40€.

Vedostuskurssin ohjelmaan kuuluu vedoksen perusvalotusajan ja kontrastin määrittäminen, kuvan visuaalisen sisällön painottaminen paikallisilla varjostuksilla ja lisävalotuksilla sekä tarvittaessa paikallisella heikennyksellä. Märkäprosessin viimeisenä vaiheena on vedoksen sävytys yhdellä tai useammalla sävytteellä. Vedoksen viimeistelyyn kuuluu virheiden korjaus prikkaamalla sekä vedoksen liimaus pohjakkeeseen.

Ota mukaan negatiiveja, pimiössä mahdollisuus työskennellä 35mm-4x5" asti.

Aikataulu 3. - 4.12.2016
Lauantai: klo 9:00 - 17:00
Sunnuntai: klo 9:00 - 16:00

Paikka: Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä. 
Sisäänkäynti rakennuksen vasemmanpuoleisesta takaovesta, gallerian avoinna ollessa klo 11-18 pääovesta.

Osallistumismaksu maksetaan galleriavalvojalle gallerian aukioloaikoina. Käteis- ja korttimaksumahdollisuus. Ratamon keittiössä on vapaasti käytössä liesi, mikro ja kahvin- ja vedenkeitin.

Lisätietoja:
Emma Lappalainen 040 8332608
lappalainen.emma@gmail.com

View Event →
Dec
2
9:00 AM09:00

VALOKUVAKESKUKSEN PÄIVYSTYS

Luovan valokuvauksen keskus pitää jälleen päivystysviikon 28.11.-2.12.2016.

Tule kysymään valokuvakeskukseen liittyvistä asioista, keskustelemaan mahdollisista uusista yhteistyökuvioista, liittymään jäseneksi, tutustumaan tiloihin, esittämään toiveita kursseista, toiminnasta tai visioimaan uusia tapahtumia, mitä ikinä mieleen juolahtaa.

Tuottaja Minna Koponen on paikalla päivittäin (ma-su) klo 9.00 - 18.00 Ratamolla, luultavimmin löytää digipimiön koneelta. Käynti gallerian aukioloaikoina gallerian puolelta, muulloin takaa työpajan puolelta. Jos ovi on lukossa, soita ovikelloa tai Minnalle 044 9121 739. Keitän teet tai kahvit mielelläni. Tervetuloa!

View Event →
Nov
27
11:00 AM11:00

DIGIVEDOSTUSKURSSI - Martti Kapanen

DIGIVEDOSTUKSEN PERUSTEET - lisäkurssi!
kouluttajana Martti Kapanen
su 27.11. klo 11-17

Edellisten kurssien täytyttyä samantien, pidetään ylimääräinen kurssi. Osallistujia kurssille mahtuu 5 ja kurssin hinta 25€.

Kurssilla käydään läpi digivedostuksen työnkulku ja perusteet. Valokuvakeskuksen tulostinta voi käyttää omatoimisesti vain kurssin käytyä, huomaathan että keskukselle on ostettu tänä kesänä uusi tulostin.

Ilmoittautumiset to .. mennessä. 
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: info@ccp.fi tai 014 266 4389. 
 

View Event →
Nov
20
3:00 PM15:00

luento: RETROSPECTIVE 1977-2017 - Jari Eklund

Retrospective 1977-2017, luennoitsijana Jari Eklund
su 20.11. klo 15-17
Galleria Ratamo

Valokuvaaja Jari Eklund asuu ja työskentelee Pohjanmaalla. Hän kertoo luennolla omasta matkastaan valokuvauksen kentällä vuosina 1977-2017. Henkilökohtaisen tarinan kehyksissä pysyen esityksessä sivutaan niin ammattilaisuuden iloja kuin surujakin, valokuvauksen kentällä tapahtuneita suuria muutoksia ja jokaisen valokuvaajan kohtaamia kysymyksiä kuvien ja kuvaustyön merkityksestä.

Luennolle on vapaa pääsy eikä ilmoittautumisia tarvita, pientä tarjoilua, tervetuloa!

---

Valokuvaaja Jari Eklund (s.1962) on työskennellyt visuaalisen kulttuurin alalla 90-luvun alusta eri tehtävissä. Nykyisin hän työskentelee vapaana valokuvaajana sekä valokuvauskoulutuksesta vastaavana, viimeistellen näiden töidensä rinnalla kuvataiteilijan korkeakouluopintojaan. Hänen kuvakerrontaan painottuvaa kirjallista tuotantoaan on julkaissut mm. WSOY. Eklundin valokuvatuotantoa on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä vuosien 1998-2015 aikana. Eklund on valokuvataiteilijoiden Värinä-osuuskunnan jäsen.

www.valokuvaajaeklund.com

View Event →
Nov
6
10:00 AM10:00

LIGHTROOM PERUSTEET - Esko Varesvuo

Lightroom -perusteet, kouluttaja Esko Varesvuo
su 6.11. klo 10-16


Kurssilla käydään Lightroomin työnkulku perusteista lähtien, omat läppärit mukaan ja ohjelma mielellään asennettuna. Kurssille mahtuu 15 ensimmäistä. Ilmoittautuminen to 3.11. mennessä info@ccp.fi tai 014 2664389. Kurssin hinta 40€.

View Event →
Oct
23
11:00 AM11:00

DIGIVEDOSTUSKURSSI - Martti Kapanen

DIGIVEDOSTUKSEN PERUSTEET
kouluttajana Martti Kapanen
su 23.10. klo 11-17

Osallistujia kurssille mahtuu 5 ja kurssin hinta 25€.

Kurssilla käydään läpi digivedostuksen työnkulku ja perusteet. Valokuvakeskuksen tulostinta voi käyttää omatoimisesti vain kurssin käytyä, huomaathan että keskukselle on ostettu tänä kesänä uusi tulostin.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: info@ccp.fi tai 014 266 4389. 
 

View Event →
Oct
16
11:00 AM11:00

DIGIVEDOSTUSKURSSI - Martti Kapanen

DIGIVEDOSTUKSEN PERUSTEET
kouluttajana Martti Kapanen
su 16.10. klo 10-16
 

Osallistujia kurssille mahtuu 5 ja kurssin hinta 25€.

Kurssilla käydään läpi digivedostuksen työnkulku ja perusteet. Valokuvakeskuksen tulostinta voi käyttää omatoimisesti vain kurssin käytyä, huomaathan että keskukselle on ostettu tänä kesänä uusi tulostin.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: info@ccp.fi tai 014 266 4389. 
 

View Event →
Sep
17
3:00 PM15:00

TEETÄ TAITEILIJAN KANSSA - Kaspar Ruoff

Suomalais-sveitsiläisen valokuvataiteilija Kaspar Ruoffin 'Teetä taiteilijan kanssa' -tapaaminen järjestetään yhteistyössä Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n kanssa Galleria Ratamon tiloissa lauantaina 17. syyskuuta klo 15.

Tilaisuus on avoin kaikille, SYS ry vastaa juomista ja pienestä purtavasta, luvassa hedelmätarjotin sveitsiläisen juuston kera. Lämpimästi tervetuloa!

http://www.kasparruoff.ch/
http://sveitsi.fi/sys/

View Event →
Sep
14
5:00 PM17:00

PAKURITEETÄ TAITEILIJAN KANSSA - Isla Peura

Isla Peura on jyväskyläläinen taiteilija ja tarinankertoja. Sunnuntaina 18.9. klo 17-18 on mahdollisuus tulla kuuntelemaan kun taiteilija kertoo syvemmin näyttelyn teemoista, metsästä ja kulttuurimme luontosuhteesta. Tarjolla metsäisiä herkkuja ja pakuriteetä. Olet lämpimästi tervetullut!

Peitossa on valokuvista ja äänestä koostuva installaatio, jonka luomisessa ovat olleet mukana mm. puiden rungot, kivet, vesi ja tuuli. Äänimaisema on luotu peurannahasta tehdyllä rummulla. Teos on esillä samanaikaisesti Galleria Ratamon Kirjastogalleriassa sekä Vaasassa Kulttuurigalleria & Kehys 3:ssa.

Linkki lehtijuttuun Kirjastogallerian näyttelystä: http://www.ksml.fi/kulttuuri/Isla-Peura-on-kuvissaan-metsänpeitossa-sulassa-sovussa/833737

www.luonnonvalo.fi
www.facebook.com/islapeuraphotography

View Event →
Sep
6
to Sep 18

VALOKUVAKESKUKSEN SYYSPÄIVYSTYS I

Luovan valokuvauksen keskus pitää syyspäivystyksen 6.-18.9.2016

Tule kysymään valokuvakeskukseen liittyvistä asioista, keskustelemaan mahdollisista uusista yhteistyökuvioista, liittymään jäseneksi, tutustumaan tiloihin, esittämään toiveita kursseista, toiminnasta tai visioimaan uusia tapahtumia, mitä ikinä mieleen juolahtaa.

Olen paikalla päivittäin (ma-su) klo 9.00 - 17.00 Ratamolla, luultavimmin minut löytää digipimiön koneelta. Käynti gallerian aukioloaikoina gallerian puolelta, muulloin takaa työpajan puolelta. Jos ovi on lukossa, soita ovikelloa tai alla olevaan numeroon. Keitän teet tai kahvit mielelläni. Tervetuloa!

Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen,
Minna Koponen
Luovan valokuvauksen keskus, tuottaja
044 9121 739

View Event →
Aug
20
3:00 PM15:00

TEETÄ TAITEILIJAN KANSSA - Julius Motal

Yksi Mobile Nordic 2016 kutsutaiteilijoista Julius Motal saapuu kertomaan teoksistaan ja työskentelystään galleria Ratamolle la 20.8. klo 15-16. Tarjolla teetä ja keksejä. Tilaisuus englanniksi. Tervetuloa!

Julius Constantine Motal (s. 1990) on amerikkalainen valokuvaaja ja kirjailija, joka on työskennellyt Turkissa, Kreikassa ja USAssa. Hänen työnsä keskittyy ihmisoikeuksiin ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin. Hän käsittelee myös käynnissä olevaa pakolaiskriisiä Kreikassa ja Turkissa sekä "Black Lives Matter" -liikettä New Yorkissa.

(in english)
One of the quest artists in Mobile Nordic 2016, Julius Motal is telling about his working processes at gallery Ratamo saturday 20.8. 3-4pm. Welcome!

Julius Constantine Motal (b.1990) is an American photographer and writer who has worked in Turkey, Greece and the USA. His professional work focuses on human rights and social justice issues, including the ongoing refugee crisis in Greece and Turkey and the Black Lives Matter movement in New York.

"The photos in this exhibition are from an ongoing personal project called “life and other ephemera." They’re fragments of lived experiences captured with my phone on the way between places. Life is a series of journeys big and small, whether it’s to a deeper level of understanding or to the market. It’s in the small journeys where life fades into the background, and with a little awareness, we catch glimpses of life as it passes us by. These photographs are from those small journeys."

View Event →
Aug
6
2:00 PM14:00

POIKKITAIDERISTEILY 2016

POIKKITAIDERISTEILY
La 6.8.2016 klo 14-18
M/S Päijänne, saavuthan satamaan n.15min ennen lähtöaikaa

Luvassa on taas loistava kulttuuriristeily, jonka aikana on mahdollisuus luoda kontakteja, keskustella taiteilijoiden kanssa ja nauttia upeista Päijänteen maisemista.

Alla viitteellinen ohjelma, mutta järjestäjät pidättävät oikeuden yllätysnumeroiden toteuttamiseen. Omien soittimien salakuljettaminen ja niillä soittaminen matkan aikana on sallittua. Myös puheenvuoroja saa käyttää. Mukaan sisäistä ja ulkoista lämmikettä oman tarpeen mukaan (laivalla ei ole anniskelua). Laivalla on mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen, pyyhkeet löytyy laivalta.

Kiiruhda, sillä paikkoja on rajoitetusti, ennakkoon maksaneilla on luonnollisesti etuiluoikeus. Hyvällä onnella paikan voi saada vielä satamasta, jossa maksun voi suorittaa ainoastaan käteisellä.

Sitova ilmoittautuminen tapahtuu suorittamalla 30 € osallistumismaksu perjantaihin 5.8. mennessä. Maksutiedot valokuvakeskuksen tuottajalta, Minnalta: minna@esantytar.net.

OHJELMA:
Keski-Suomen elokuvakeskus, yhteistyössä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
"Päijänteellä" (1945), 7min, 16mm filmi

Keski-Suomen Tanssin Keskus
"Vuodenaikasoolo, Kesä"
Koreografia ja tanssi Terhi Kuokkanen

Keski-Suomen kirjailijat
A-P Kivinen, Vesa Lahti ja Anne Hänninen lukevat tekstejään

Pohjola-Norden
Pohjoismaisia apurahoja -info

Teatterikone
"Kritiikin aalloissa, performanssi taidekritiikistä"
Annu Sankilampi ja Toni Essel

Luovan valokuvauksen keskus/Jyväskylän taiteilijaseura
Tarjoilut

TERVETULOA!
Ystävällisin terveisin risteilyasiainneuvosto,
Vesa Lahti ja AP Kivinen/Keski-Suomen Kirjailijat
Minna Koponen/Luovan valokuvauksen keskus
Maija Keskinen/Pohjola-Norden

View Event →
Aug
6
11:30 AM11:30

TEETÄ TAITEILIJAN KANSSA - Nayab Ikram

Yksi Mobile Nordic 2016 kutsutaiteilijoista Nayab Ikram (s. 1992) saapuu kertomaan teoksistaan ja työskentelystään galleria Ratamolle la 6.8. klo 11.30-12.30. Tarjolla teetä ja keksejä. Tilaisuus englanniksi. Tervetuloa!

Nayab Ikram on taiteilija ja valokuvaaja Ahvenanmaalta, hänen juurensa ovat Pakistanissa. Hän on valmistunut 2015 Novia ammattikorkeakoulusta, Pietarsaaresta. Hänellä on ollut lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa, Irlannissa ja Venäjällä.

www.nayabikram.squarespace.com/
Instagram: nayabikram

///

One of the artists in Mobile Nordic 2016, Nayab Ikram, is telling about her working processes at gallery Ratamo saturday 6.8. 11.30am. Welcome!

Nayab Ikram (b. 1992) is a visual artist and photographer from The Åland Island, Finland with roots in Pakistan.
Ikram graduated in 2015 with a Bachelor of Culture and Arts / Media Production from Novia University of Applied science, in Jakobstad, Finland. 

Concepts like cultural identity and identity formation have always gained Ikram interest. Through different visual medium and symbolism in her work, she aims to near the core of the concept that are identity, culture and belonging.
Ikram has had numerous of solo and group exhibitions in Finland, Ireland and Russia. She is currently based in Stockholm, Sweden.

www.nayabikram.squarespace.com/
Instagram: nayabikram

(Portrait by Lars Rebers)

View Event →
Jun
12
5:00 PM17:00

PUHETTA KUVISTA kevät 2016

 

Luovan valokuvauksen keskus ry järjestää sunnuntaina 12.6. klo 17-20 kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoimen valokuvakatselmuksen Kankaan Pergamenttihallilla (Kympinkatu 3, Jyväskylä). Kuvia kommentoimassa taidekriitikko, kuraattori Veikko Halmetoja ja Valokuvataiteilijoiden liiton puheenjohtaja Ida Pimenoff.

Kuvaajat voivat toimittaa omia valokuviaan (3-6) osoitteeseen puhettakuvista@gmail.com tai muistitikulla Galleria Ratamolle (Veturitallinkatu 6, Jyväskylä) PE 10.6. KLO 18 MENNESSÄ.

Kuvien toivotaan olevan jpg-muodossa ja videotykille optimoituja. Liitäthän myös mukaan kuvaajan sekä mahdolliset kuvien nimitiedot.

Tervetuloa!

Lisätietoja 044 9121 739 / Minna Koponen

View Event →