Back to All Events

Ari Saarron Valokuvahistorian yleisöluentosarja


Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Luovan valokuvauksen keskus (Luovake) juhlistavat 180-vuotiasta suomalaista valokuvaa tarjoamalla huikean valokuvahistoriaviikonlopun Jyväskylässä 27.1.–29.1.

Luennoitsijana toimii valokuvahistoriaan erikoistunut taiteilija ja luennoitsija Ari Saarto, joka on vihkinyt kuulijoitaan menneisyyden saloihin mm. Aalto-yliopistossa.

Viikonloppu pitää sisällään neljä erillistä yleisöluentoa (perjantaina 1, lauantaina 2 ja sunnuntaina 1), joista voit poimia itsellesi sopivat luennot tai nauttia koko annoksen.

Luentopaikkana toimii Keski-Suomen museon vanha luentosali, joka sijaitsee museon 4. kerroksessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ohjelma

Perjantai 27.1. klo 15-18
Maisema, paikka, kerrostuma: New Topography

Lauantai 28.1. klo 11-14
Etäisyys/läheisyys, New Objectivity

Lauantai 28.1. klo 15-18
Valokuva ja käsitetaide, postkäsitetaide

Sunnuntai 29.1. klo 11-14
Maailma näyttämönä: lavastettu ja rekonstruoitu valokuva

Ari Saarto on syntynyt 1961 Kotkassa ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Vuodesta 2000 lähtien hän on luennoinut, opettanut ja pitänyt työpajoja useissa taidekouluissa, mm. Aalto -yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Median laitoksella sekä Avoimessa yliopistossa, edesmenneessä Taideteollisessa Korkeakoulussa, Teknillisessä Korkeakoulussa, Turun taideakatemiassa, Lahden Muotoiluinstituutissa (Lahden AMK) sekä Eestin taideakatemiassa (Eesti kunstiakadeemia).

Ennen vuotta 2000 Saarto työskenteli mm. 1996-2000 Lahden Muotoiluinstituutin Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdon yliopettajana. Hänen luentojensa pääaiheita ovat valokuvan sekä nykyvalokuvauksen historia, nykytaiteen ja valokuvan suhde sekä maisema.

Earlier Event: January 20
Premiere Pro -editointikurssi
Later Event: February 15
SPARRI 2023