Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

4XJKL -valokuvanäyttely


image002.jpg

Tommi Anttonen, Petri Blomqvist, Hanna-Kaisa Hämäläinen & Mikko Vähäniitty

12.12.2018-6.1.2019 

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä

 Avajaiset ti 11.12. klo 17, tervetuloa

4XJKL -näyttely kokoaa yhteen neljän Jyväskylässä työskentelevän kuvajournalistin valokuvia. Galleria Ratamon yhteisnäyttelyssä on esillä Tommi Anttosen, Petri Blomqvistin, Hanna-Kaisa Hämäläisen ja Mikko Vähäniityn tulkintoja Jyväskylästä ja muualta Keski-Suomesta. Jokainen näyttelyn kuvaajista työskentelee vapaana kuvajournalistina lukuisille eri valtakunnallisille ja kansainvälisille medioille. 

Ainutlaatuinen näyttely esittelee kuvia yhteiskunnan eri laidoilta, urheilusta politiikkaan, henkilökuvista reportaaseihin ja uutiskuvista kuvituskuviin.  Kuvat ovat pääasiassa tehty tilaustöinä eri medioille tai ne ovat kuvaajien omista dokumentaarisista projekteista.  

Kuvajournalisti tallentaa historiaamme sekunnin sadasosan tarkkuudella. Visuaalisessa journalismissa kuva voi häiritä, ärsyttää, kiehtoa ja välillä se myös viihdyttää ja lempeästi naurattaa. Kuvajournalismi on joskus kuin kivi kengässä, joka vähän härnää ja muistuttaa, että katso, maailma on tällainenkin.

Kuvaajat julkaisevat näyttelykataloginaan tabloid-kokoisen lehden, jota jaetaan pääasiassa Galleria Ratamossa.

 −−−−−−−−−−−−

Jyväskyläläinen Petri Blomqvist (s.1970) on valmistunut valokuvaajaksi Lahden Muotoiluinstituutista (AMK). Hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja saanut tunnustusta muun muassa Kuvajournalismi-kilpailuissa. Vapaana kuvaajana hän aloitti 1997 Helsingissä asiakkainaan eturivin aikakausi- ja sanomalehdet, sekä erilaiset viestintä- ja mainostoimistot. Vuonna 2007 Blomqvist muutti synnyinkaupunkiinsa Jyväskylään missä jatkaa intohimoisesti freelancer-valokuvaajana.

Tommi Anttonen (s.1975) on jyväskyläläinen vapaa valokuvaaja. Kuvajournalismia hän opiskeli Lahden Muotoiluinstituutin (AMK) Kuvajournalismin erikoistumisopinnoissa. Anttonen on työskennellyt vuodesta 1996 alkaen keskeisille sanoma- ja aikakauslehdille sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi Anttonen on kuvittanut lukuisia palkittuja ruokakirjoja.

Mikko Vähäniitty (s. 1980) on freelance-valokuvaaja Jyväskylästä. Kymmenen vuoden ajan päätoimisesti valokuvaajana toiminut Mikko on erikoistunut kuvajournalismiin, erityisesti kuvareportaaseihin ja miljööpotretteihin. Hänen kuvaamiaan reportaaseja on palkittu alan kilpailuissa, esimerkiksi "Rehobot"-sarja valittiin vuoden 2015 kuvareportaasiksi Suomessa. Mikko työskentelee monipuolisesti kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille, sekä journalismin että kaupallisen kuvauksen parissa.

Hanna-Kaisa Hämäläinen (s.1975) on muuramelainen valokuvaaja ja kuvajournalisti. Hämäläinen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) valokuvataiteen maisteriksi vuonna 2004. Hän on työskennellyt vuodesta 2000 alkaen kuvajournalistina ja kaupallisena valokuvaajana, toteuttanut omia näyttelyitä, tuottanut alan tapahtumia, kuratoinut ja tuomaroinut näyttelyitä sekä toiminut luennoitsijana eri oppilaitoksissa. Hämäläinen on tällä hetkellä Suomen kuvajournalistien puheenjohtaja.

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä. Avoinna ti-su kello 11-18, vapaa pääsy

www.jyvaskyla.fi/ratamo

Instagram: @galleriaratamo @luovanvalokuvauksenkeskus #4XJKL 

Earlier Event: November 16
Luovakkeen Sparri-ryhmän valokuvanäyttely
Later Event: March 7
KATI LEINONEN: Äimärautio