Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

KATI LEINONEN: Äimärautio


Aftermood selfportrait2.jpg

Näyttelyn avajaiset ke 6.3. klo 17-19, tervetuloa

 Äimärautio on yhteisö, jonka ihmisiä yhdistää valtava intohimo ja totaalinen sitoutuminen hevosiin – heille hevoset ovat elämäntapa.

 Kati Leinosen Oulun Äimärautioilla kuvatun näyttelyn keskiössä on ihmisen ja hevosen välinen suhde. Leinonen tarkastelee teoksissaan nykypäivän hevoskulttuuria ja pohtii omaa kiintymystään hevosiin. Näyttelyn teokset kertovat suurelle yleisölle näkymättömistä arkisista kohtaamisista talleilla ja niiden ympäristössä.

Leinoselle muotokuva on paikka toisen kohtaamiselle. Se pitää sisällään katsomisen ja katsotuksi tulemisen rituaalit. Filmille tallentuu detaljeja, jotka jäävät paljaalla silmällä huomioimatta ja jotka nousevat esiin jälkeenpäin tarkasteltuna. Näyttelyn muotokuvat kertovat hevosharrastajien laajasta kirjosta. Niistä välittyy tallimaailman ilmapiiri ja elämäntapa. Detaljikuvat puolestaan kertovat nykypäivän hevoskulttuurista, johon liittyy kiintymys ja huolenpito, mutta toisaalta myös eläimen inhimillistäminen. Äimäraution miljöö toimii näyttämönä, joka sitoo kuvat yhdeksi kokonaisuudeksi.

 Kati Leinonen (s.1974) on Oulussa asuva valokuvataiteilija. Hän on opiskellut valokuvausta London College of Printingissä ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.

 www.katileinonen.com

Earlier Event: December 12
4XJKL -valokuvanäyttely
Later Event: April 5
CAJ BREMER: Unimaailmani