Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

MOBILE NORDIC 2016


Kaikille pohjoismaalaisille avoin Mobile Nordic 2016 tarkastelee pohjoismaista mobiilia valokuvaa. Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty katselmus on laajentunut pohjoismaisen mobiilin valokuvan piiriin. Tarjotuista töistä on kuratoitu nyt neljäs näyttelykokonaisuus Galleria Ratamolle.

Erilaisilla mobiililaitteilla tuotetut kuvat ovat viime vuosien aikana saavuttaneet paikkansa osana valokuvan muuttuvaa kenttää. Niitä ei ole kuitenkaan tarkasteltu omana ilmiönä, vaan osana laajemman ’digikuvan’ maailmaa. Mobile Nordic 2016 tuo tarkasteluun nyt pohjoismaisen mobiilin kuvan, sen eri ilmenemismuodot ja sovelluksin tuotetut kuvat. Näyttely on laaja katsaus siihen mitä ja miten mobiililaitteilla kuvataan lähes 20 vuotta niiden kehittämisen jälkeen.

Mobile Nordic 2016 esittelee avoimen haun kautta valitut mobiilikuvaajat. Ensimmäistä kertaa mukaan on myös kutsuttu viisi kansainvälistä, mobiilikuvaa työssään käyttävää taiteilijaa. Taiteilijat ovat Nayab Ikram (Ahvenanmaa), Ye Ming (Kiina), Julius Motal (USA), Elif Dunsunsel (Turkki) sekä Luisa Dörr (Brasilia). Vuoden 2016 näyttelyyn osallistuvat Luovan valokuvauksen keskuksen lisäksi Norrbottens Museet Luulajasta ja Gallerie Svalbard Longyearbyenistä Huippuvuorilta