Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

MARIA LASSILA-MERISALO/KATI LAUKKANEN: Pitkään imetetyt


"Imetystä luonnollisempaa tapahtumaa saa hakea. Samaan aikaan se on kuitenkin aiheena äärimmäisen problematisoitu. Julkisella paikalla saatetaan soveliaisuussyistä kieltää imettäminen, vaikka vieressä olisi puolen seinän kokoinen seksillä kyllästetty alusvaatemainos. 

Tarkastelemme projektissamme suomalaisia äitejä ja lapsia, joiden imetyssuhde on jatkunut keskiarvoa pidempään. Imetyksen luonne muuttuu, kun vauva kasvaa pieneksi lapseksi. Ravintomerkitys vähenee ja muut merkitykset kasvavat. Rinta voi tarjota lapselle esimerkiksi turvaa, leikkiä, nautintoa ja lohdutusta. Projektin tarkoituksena on tavoittaa ja välittää näitä merkityksiä ja näyttää imetys luonnollisena ja läheisenä, mutta samalla arkisena ja muuhun elämään nivoutuvana tapahtumana. Projektia varten on valokuvattu ja haastateltu seitsemää imettävää äitiä lapsineen eri puolilta Suomea, heidän omissa toimintaympäristöissään."

Projektin valokuvaaja Kati Laukkanen on yhteiskuntatieteiden ylioppilas, joka on työskennellyt valokuvaajana useissa lehdissä. Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjoittamisen dosentti Maria Lassila-Merisalo, joka työskentelee tutkijana Jyväskylän yliopistossa.

 

Later Event: July 28
MOBILE NORDIC 2016