Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

EMMI MINKKINEN: Juurilta versoo, NIINA VEHMAA: Silkohapset, 27.6.-21.7.2019


image001.jpg
image002.jpg

Emmi Minkkinen: Juurilta versoo

Juurilta versoo -valokuvanäyttely on valokuvaaja Emmi Minkkisen näkemys lapsuudesta, kasvamisesta ja sen vaikeudesta. Näyttelyn tunnelma kumpuaa lasten unista, Emmin omasta lapsuudesta sekä Emmin lasten kasvuvaiheiden seuraamisesta. Aiheeksi tarkentui mielen myllerrykset ja varttumisen ristiriidat. Osa teoksista ilmentää lapsen omia kasvukipuja ja toisaalta itsenäistymisen tarvetta. Toinen näkökulma on taas äidin henkinen haaste, että on osattava myös antaa lapsen irtautua. Oman lapsen sairastuminen näyttelyn työstön aikana vaikutti myös ilmaisuun ja herätti uudenlaisia pelkoja jotka näkyvät kuvissa.

Näyttelyn ohessa kuuluu ambient-artisti Henri Tupamäen ääniteos, joka on Henrin tulkinta Juurilta versoo näyttelyn kuvista. Teoksesta löytyy aitoja ääniä valokuvateoksissa esiintyvien lasten arjesta.

Emmi Minkkinen on Konginkankaalta kotoisin oleva, jyväskyläläistynyt valokuvaaja. Hän suoritti Valokuvaajan ammattitutkinnon 2017 ja on tämän jälkeen toiminut yksityisyrittäjänä valokuvausalalla tehden asiakastöiden ohella omia taiteellisia projektejaan.

 

Niina Vehmaa: Silkohapset

"Keksittiin kuningasasuja. Pietarin äiti käski kuvittelemaan millainen kuningas olisit. Pietari keksi sen leikin, kun sillä oli sairaan monta pehmorottaa! Se ajatteli, että omistaa koko metsän ja nappaa kaikki sinne tulevat. Se ajatteli, että meidän pihan lapset voittaa Alinan pihan lapset, koska meitä oli jotakin kymmenentoista ja niitä vähempi.

Sen ja Reinon äiti on hassu. Kerran kun muut aikuiset ei ollu kotona, se sano että leikkimökin katolla saa ja pitää kiivetä, ottaa kopin jos tipahdan. Ja kerran se sano jos haluatte lapset omenaa menkää naapurin pihasta puusta nappamaan! Kiivetä ja napata, ottaa sitten taas kopin jos tipahdan"

Toivon Kuninkaiden ja Kotimäki-sarjan olevan arvokas ja ikuinen muisto parhaasta mahdollisesta ja turvallisesta lapsuudesta. Otan sitten kopin jos tipahdat.  

-Niina Vehmaa

Earlier Event: April 5
CAJ BREMER: Unimaailmani