Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

Mobile Nordic 2017


Aino-Kaarina Pajari, Pieni valkoinen koira 2014-15

Aino-Kaarina Pajari, Pieni valkoinen koira 2014-15

Timo Vuoriainen

Erilaisilla mobiililaitteilla tuotetut kuvat ovat viime vuosien aikana saavuttaneet paikkansa osana valokuvan muuttuvaa kenttää. Niitä ei ole kuitenkaan tarkasteltu omana ilmiönä, vaan osana laajemman ’digikuvan’ maailmaa. Kaikille pohjoismaalaisille avoin Mobile Nordic 2017 esittelee pohjoismaista mobiilia valokuvaa.

Näyttely on laaja katsaus siihen mitä ja miten mobiililaitteilla kuvataan tänään, lähes 20 vuotta teknologian kehittämisen jälkeen. MOBILEssa nousevat esiin mobiilin kuvan erilaiset ilmenemismuodot ja erilaisin sovelluksin tuotetut kuvat. Nyt esillä on viides kokonaisuus.

Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty mobiilin valokuvan katselmus on laajentunut pohjoismaiseksi kokonaisuudeksi, jossa Luovan valokuvauksen keskuksen lisäksi on vuonna 2017 Galleri Svalbard Norjan Huippuvuorilta.

Mobile Nordic 2017 esittelee avoimen haun kautta näyttelyyn tarjotuista 23, yhteensä 135 teosta käsittäneistä sarjoista mukaan valitut 15 kokonaisuutta. Kirjastogalleria esittelee kuvasarjana kaikki mukaan tarjotut teokset.
Tämän vuoden kutsuttuna taiteilijana on Aino-Kaarina Pajari vuonna 2014 ja 2015 kuvatulla “Pieni valkoinen koira” kokonaisuudellaan.

Tiedustelut:
Anna-Leena Pesonen, anna-leena.pesonen@jkl.fi
Kimmo Lehtonen, kimmo@kimmolehtonen.fi

Earlier Event: April 30
Worldwide Pinhole Photography Day