Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

RIKKI-KOLLEKTIIVI: Bad Hair Days


BAD HAIR DAYS

RIKKI-KOLLEKTIIVI
Neo Aarnikotka&Laura Mustonen | Minna Esantytär | Jenni Holma | Heli Kaskinen | Veera Konsti | Esa Luoto | Pinja Nikki | Noora Sandgren

Avajaiset ke 14.12. klo 17-19, tervetuloa!
Avajaisissa taiteilija Iiris Swann esittää performanssin normaaliudesta ja sen rajoista.

Näyttely muodostaa kollektiivin kuratoiman kokonaisuuden joka sisältää valokuvasarjoja, osallistavan installaation, liikkuvaa kuvaa sekä keskusteluillan. Taustana yhteiselle kokoonpanolle on valtakunnallinen RIKKI -taideprojekti (www.rikkiproject.com). Siinä taiteen sisällöt kulkevat mielenterveysteemojen ympärillä, tavoitteena vähentää ennakkoluuloja ja stigmaa, jota aiheeseen yhteiskunnassamme liittyy kiinnittämällä huomion yhteiskunnan asettamiin arvoihin ja normaaliuden malleihin. Projektin taiteilijat käsittelevät mielenterveyttä eri taidemuotojen keinoin henkilökohtaisten tai lähipiirin kokemusten kautta, Galleria Ratamon näyttelyä varten on koottu oma kollektiivi projektin valokuvaajista.

Kollektiivin teoksissa yhteinen tekijä on yhteiskunnan normeihin heijastuneen erilaisuuden ja leimaantumisen, vieraantumisen ajatukset. Miten voin olla oma itseni yhteiskunnan vaatimusten keskellä? Entä millaista on sosiaalisten kulissien ylläpitäminen, mikä niiden merkitys lopulta on yksilölle - tai yhteisöllemme? Näyttely pyrkii hahmottamaan muotoa ihmisyyden perustekijöille ja pohtimaan miten inhimillisiä piirteitä ja erilaisuutta voitaisiin kohdata myötätuntoisesti rikkautena ongelman sijaan. Raskaasta aihepiiristä huolimatta näyttelyn nimessä Bad Hair Days on itseironian ja lempeyden häivä.

Koska kollektiivi on moninainen ja aiheen käsittelyn tapoja useita, jokainen näyttelyn kokija löytää teoksista samastumis- ja dialogipintoja. 

Näyttelyn fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/527637804096714/


PUHETTA KUVISTA -ILTA
Luovan valokuvauksen keskus ja Rikki-kollektiivi järjestävät näyttelyn yhteydessä ma 19.12. klo 17-20 avoimen kuva- ja keskusteluillan, jonka mentoreina ja keskustelun herättäjinä yhdessä näyttelyn taiteilijoiden kanssa toimivat kuvataideterapeutti Pirkko Pulkkinen sekä valokuvaaja, taidepedagogi Miina Savolainen joka tunnetaan Maailman ihanin tyttö -kuvaprojektistaan.


Puhetta kuvista -illassa keskustellaan yhdessä näyttelyn tekijöiden ja yleisön kanssa valokuvien teemoista ja tarinoista. Mukaan voi tulla pohtimaan omia kuvia, tai itseä koskettaneita näyttelyn teoksia. Osallistujien kuvien toivotaan sivuavan Bad Hair Days -näyttelyn sisältöjä - moninaisen mielen näkyväksi tekemistä kuvin.

Kuvaillan fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/104874303334307/


Lisätietoja näyttelystä/keskusteluillasta  
Minna Esantytär
+35844 9121 739
minna@esantytar.net

Lisätietoja galleriasta
Anna-Leena Pesonen
+35850 331 8901
anna-leena.pesonen@jkl.fi

Earlier Event: October 20
MARTTI MATILAINEN: Pitkä tie
Later Event: February 9
MARI HOKKANEN - Set&setting