Luovan valokuvauksen keskus
näyttelyt_square.jpg

Näyttelyt

Back to All Events

IRMA VARRIO & ARI-MATTI NIKULA: Northern Impressions


Kirjastogalleriassa 6.4. - 30.4.2017

Northern Impressions – Pohjoinen luontokuva impressionistisella otteella

Northern Impressions on rovaniemeläisen valokuvaajapariskunnan, Irma Varrion ja Ari-Matti Nikulan yhteistyönä syntynyt taiteellinen luontokuvaprojekti. Kirjastogalleriassa 15.12.2016-8.1.2017 nähtävissä oleva, 12 minuutin mittainen, klassisen musiikin siivittämä multimediateos vie katsojan elämykselliselle luontoretkelle pohjoiseen luontoon. Se esittelee pohjoisen luonnon tuttuja kuva-aiheita uudella otteella, perinteisen luontovalokuvan rajoja rikkoen. Vahvat, visuaaliset tulkinnat luonnosta syntyvät muun muassa impressionistisen maalaustaiteen innoittamana. Tekijöitä inspiroi työskentelyssään ennen kaikkea luonnon kokeminen tunnetasolla – syvä ja moniulotteinen pohjoinen luonto taipuu kuvaajien otteessa nähdyn ja koetun vuoropuheluksi. Impressiot syntyvät työparin kuviin kuvaushetkellä, ja työskentelyä ohjaavat erilaiset väri-, valo-, liike- ja muototutkielmat sekä kokeilevat kuvaustekniikat.

www.northernimpressions.fi

www.facebook.com/naturephotoimpressions

Earlier Event: February 9
AKI ROUKALA - Hailuoto