Luovan valokuvauksen keskus
ratamo_yleiskuva.jpg

Taiteilijalle

GALLERIA RATAMO

Luovan valokuvauksen keskus ry järjestää Galleria Ratamossa kuusi valokuvanäyttelyä vuodessa. Näyttelyaika on kolme ja puoli viikkoa. Tarkemmat hakuajat ilmoitetaan vuosittain jäsenkirjeessä ja Luovan valokuvauksen keskuksen sosiaalisessa mediassa

Näyttelyhakemuksessa tulee olla mukana:

- Näyttelysuunnitelma ja jos mahdollista kuvien määrä ja koko, sekä toive näyttelyn ajankohdasta
- Näytekuvia ko. projektista vähintään viisi kappaletta joko tulosteina tai sähköisinä
- Hakijan CV
- Tiedot näyttelyn mahdollisista aiemmista vaiheista

Toivomme taiteilijoilta näyttelyn teemaan liittyvää, osallistavaa työpajaa/luentoa tms.

Näyttelytilaan sisältyy:

- Näyttelytilasta ei peritä vuokraa (alkaen 2020)
- Valvonta näyttelyjakson aikana
- Näyttelyjulisteen painatus ja jakelu lähialueella (n.30kpl)
- Lehdistötiedotteen ja sähköisen kutsun laatiminen, sähköpostitus medialle (n.1500) ja jäsenistölle (n.120)
- Tiedottaminen Jyväskylän taidemuseon ja Galleria Ratamon verkkosivuilla, paikallisissa tapahtumakalentereissa ja Luovakkeen sosiaalisessa mediassa, sis. FB-tapahtuma
- Apuhenkilö tarvittaessa näyttelyn ripustuksessa ja purussa
- Taideteosten myyntivälitys (25% provisio) ja näyttelyn oheismateriaalin myynti museokaupassa (15% provisio)
- Kävijämäärän ja median seurantaa 

OIKOKATU PHOTO

Luovan valokuvauksen keskus tuottaa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ulkovalokuvanäyttelyitä Jyväskylän Oikokadulla sijaitseviin valopylväisiin.

Hankkeen tarkoitus on elävöittää kaupunkitilaa ja tuoda mielenkiintoista nykyvalokuvaa helpommin saavutettavaksi. Teokset toteutetaan vuosia käyttämättöminä olleisiin valotauluihin.

Kevätnäyttelyn teosten julkistus tapahtuu Yläkaupungin yössä ja syysnäyttelyn Valon kaupunki ­viikolla lokakuun alussa.

Näyttelyihin on haku vuosittain,  hakuajat ilmoitetaan jäsentiedotteessa ja valokuvakeskuksen sosiaalisessa mediassa.

Pylväitä on Mäkimatin perhepuiston edustalla viisi. Jokaiseen valopylvääseen toteutetaan valokuvat molemmin puolin, eli kuvia tulee olla yhteensä 10kpl. Valokuvien koko on 2500mm x 570mm (pystymalli). Tulostus tapahtuu 15mm Viscom -levylle kaksipuoleisena. Tulostus toteutetaan Grano Oy:lla Jyväskylässä. Järjestäjät vastaavat tulostuskustannuksista ja teosten esillepanosta. Valitulle taiteilijalle maksetaan 250 € korvaus.

Lisätietoja: oikokatuphoto@gmail.com

Kuvat alla taiteilija Jukka-Pekka Jalovaaran teoksista, jotka ovat esillä talven 2016-2017.

KIRJASTOGALLERIA

Kirjastogalleria on Galleria Ratamon kirjastossa toimiva pienoisgalleria joka esittää 55” diginäytöltä kokonaisuuksia, jotka eivät ole mahtuneet varsinaisen gallerian näyttelytarjontaan. Kirjastogalleriassa nähdään myös kansainväliseen tyyliin “work in progress”- eli valmistumassa olevia kokonaisuuksia.

MOBILE NORDIC

Luovan valokuvauksen keskus järjestää vuosittain kaikille pohjoismaissa asuville avoimia näyttelyitä Galleria Ratamossa. Tarjotuista töistä kuratoidaan näyttely Jyväskylään Galleria Ratamoon.

Mobile Nordiciin on haku vuosittain,  hakuajat ilmoitetaan jäsentiedotteessa ja valokuvakeskuksen sosiaalisessa mediassa.

Liitä kuvien yhteyteen seuraavat tiedot:
- Kuvaaja yhteystietoineen (osoite, puh.no, sähköposti)
- Kuvan/kuvakokonaisuuden nimi ja valmistumisvuosi

Näyttelyyn osallistutaan 1–3 kuvan kokonaisuudella. Järjestäjät pidättävät oikeuden pienentää tarjottua sarjaa näyttelykokonaisuuden vaatiessa. Kuvien on oltava otettu mobiilikameralla. Kuvien jälkikäsittely ja rajaaminen on sallittu, vain lähtökohdan on oltava mobiililaitteella kuvattu. Näyttelyyn valitut kuvat tulostetaan keskuksen toimesta korkeatasoiselle valokuvapaperille Epson Pro 7900-tulostimella. Kuvaajat saavat tulosteet itselleen näyttelyn päätyttyä (haettavissa Ratamolta).

Kuvat toimitetaan puhelimen tuottamalla natiiviresoluutiolla, järjestäjän toimesta tehdään skaalaukset joko vedosta, tai näyttöruutua varten. Kuvien tulee olla osallistujan itsensä ottamia ja hänellä tulee olla täydet oikeudet kuviinsa. Osallistumismaksu 15 €.

Mobile toteutetaan yhteistyössä Norbottens Museumin (Ruotsi) sekä Svalbard Museumin (Norja) kanssa. Suomen kuvien on mahdollisuus päästä myös esille edellämainittuihin.

ALUE- JA JÄSENNÄYTTELY

Luovan valokuvauksen keskus on järjestänyt vuorovuosin alue- tai jäsennäyttelyn. Vuonna 2016 järjestettiin aluenäyttely. Tarkemmat hakuajat ilmoitetaan jäsentiedotteessa ja keskuksen sosiaalisessa mediassa.