Luovan valokuvauksen keskus
kurssit_square.jpg

KURSSIT JA TAPAHTUMAT

Back to All Events

BROMIÖLJYPAINO - Jalo Porkkala


BROMIÖLJYPAINON KURSSI, JALO PORKKALA

Bromiöljypaino oli suosituimpia taidevalokuvauksen vedostusmenetelmiä satakunta vuotta sitten. Suomessakin työskenteli useita taitavia bromiöljyvedostajia, erityisesti 1920–30 -luvuilla. Tässä menetelmässä vedostaminen aloitetaan tavallisena pimiötyönä, mutta syntynyt hopeakuva valkaistaan näkymättömiin ja korvataan jäykällä litografian painovärillä. Väriä taputellaan siveltimellä paperin pintaan, johon se tarttuu alkuperäisen hopeakuvan sävyjen mukaisesti. Lopputuloksena on uniikki bromiöljyvedos, syntynyt vedostajan käsityön ja ajatuksen ohjaamana.

Kurssilla työskennellään perinteisellä analogisella pimiötekniikalla. Osallistujien toivotaan tuovan mukanaan 2–3 mustavalkonegatiivia (kokoa 35 mm – 4x5"), joista työstettävät kuvat valitaan. Bromiöljy toistaa parhaiten ns. täyden sävyasteikon negatiiveja, joissa sekä varjo- että valoalueilla esiintyy sävyjen erottelua.

Työpajan aikataulu 9. - 11.12.2016

Perjantai klo 10:00 - 18:00 

Lauantai klo 9:00 - 16:00 

Sunnuntai klo 9:00 - 16:00

- Paikkana grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä. Sisäänkäynti rakennuksen takaosan vasemmanpuoleisesta ovesta eli pajan puolelta, gallerian aukioloaikana klo 11-18 käynti myös pääovesta

- Ota negatiivien lisäksi mukaan työvaatteet ja muistiinpanovälineet

- Osallistumismaksu 80€ suoritetaan työpajan aikana gallerianvalvojalle, jossa käteis- ja korttimaksumahdollisuus

- Ratamon keittiössä on teen ja kahvinkeitto- ja ruuanlämmitys mahdollisuus mikrossa tai liedellä

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Earlier Event: December 3
MUSTAVALKOVEDOSTUS - Olli Jaakkola
Later Event: December 19
PUHETTA KUVISTA syksy 2016